Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΜΕΡΑ25: Δεν θα αφήσουμε ξανά να τραφεί το αυγό του φιδιού

To ΜΕΡΑ25 υπενθυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει και δεσμεύεται να είναι μπροστά στην πάλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Λαγού και των υπολοίπων στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούν να ξανά βγουν στην επιφάνεια, είτε μέσω των ακροδεξιών συγκεντρώσεων ενάντια στην προσφυγιά και τους μετανάστες, είτε μέσω των αντιεμβολιαστικών συλλαλητηρίων. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε ξανά να τραφεί το αυγό του φιδιού.»  αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜΕΡΑ 25, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το ΜΕΡΑ25, το οποίο συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις επισημαίνει ότι «Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια για να καταφέρουμε να κλείσουμε στη φυλακή, τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που υποκίνησαν τα τάγματα εφόδου και προκάλεσαν δεκάδες, εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετανάστες, φοιτητές και οργανώσεις. Ήμασταν εκεί όλες και όλοι, πέρσι τον Οκτώβριο, έξω από το Εφετείο Αθηνών, όταν όλες και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την καταδίκη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και πετύχαμε την πρώτη μας μεγάλη νίκη κόντρα στο φίδι του φασισμού. Τίποτα όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει.»

«Θα είμαστε πάντα μπροστά στην πάλη σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, απέναντι στον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό και το σεξισμό αλλά και σε όποιες άλλες ιδέες και αντιλήψεις είναι ικανές να θρέψουν το φασισμό.» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ανάρτηση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε και ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στην οποία τονίζει ότι φασισμός-ρατσισμος   συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

«Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παύλο, με τον φασισμό-ρατσισμό να κερδίζει συνεχώς έδαφος μέσα στις κυβερνήσεις. Μόνη απάντηση ο συνεχής αγώνας στον οποίο τάχθηκε ο Παύλος»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ