Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ώρα Τσίπρα στη ΔΕθ: Σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων

Το νέο πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Απέναντι στη λογική των e-foods, των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, των ακροδεξιών και ρατσιστικών δράσεων, εμείς αντιπαραθέτουμε τη κοινωνία των πολιτών, της αλληλεγγύης, της προστασίας των ασθενέστερων, του κράτους πρόνοιας, της ελεύθερης παιδείας της δημόσιας υγείας». Μια ημέρα, όπως η σημερινή που συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λαμβάνει για τον Αλέξη Τσίπρα και έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά καθώς «ακόμη στη ΝΔ κυριαρχούν λογικές τύπου Μπογδάνου,  Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη».

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη ΔΕΘ, θα ξεδιπλώσει το Νέο Πολιτικό και Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό. Μια «έντιμη συμφωνία με το εργαζόμενο του τόπου. Με το νέο, τον συνταξιούχο που βλέπει να του κλέβουν τη σύνταξη και να τη δίνουν δώρο στις ιδιωτικές εταιρίες, με το εργαζόμενο που προσπαθεί να κάνει δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσει». Το σχέδιο της κυβέρνησης, λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση όλων των μεγάλων κρατικών λειτουργιών. Δεν είναι τυχαίο πως και χθες, ακόμη, εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, ο νέος υπουργός υγείας άφησε ανοιχτή τη προοπτική της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Ενώ, οι συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ, φωνάζουν για σχέδιο ξεπουλήματος «ακόμη και του νερού».

Σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων: της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και του συντηρητικού ακροδεξιού χώρου. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παίρνει πάνω του, την αλλαγή της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Είμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους κ. Μητσοτάκη», θα σημείωσει με έμφαση, απευθυνόμενος προσωπικά στο πρωθυπουργό. Η προσωπική αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα, είναι μια καθαρή πολιτική επιλογή, καθώς θέλει να αναδείξει τον «αμετροεπή και αλαζόνα», «ανίκανο να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αυτές τις ώρες να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε ανόητους, σε αδαείς πολίτες που δεν καταλαβαίνουν». «Είναι ένας αδύναμος και ακατάλληλος, για τις δύσκολες ώρες που περνάμε, πρωθυπουργός».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ζητήσει εκλογές με τη στενή έννοια του καθιερωμένου πολιτικά όρου. Θα είναι, όμως, τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης στη ΝΔ και στο Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα ανοίγει τις πόρτες για μια εκλογική αναμέτρηση. Στη Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει έκτακτες εκλογές, περίπου, στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου, η το αργότερο στις αρχές του εαρινού.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά, μετά τις τελευταίες εκλογές που και στο εσωτερικό του κόμματος, το κλίμα έχει αλλάξει. Όλα τα κορυφαία στελέχη, ανεξαρτήτως των απόψεων τους, έχουν σκληρύνει τη στάση τους. «Η  φετινή ΔΕΘ, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μια νέα κυβερνητική σελίδα», σημείωνε δηκτικά υψηλόβαθμος παράγοντας του κόμματος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ