Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τροπολογία για την άμεση επαναπρόσληψη μεταναστών καθαριστών στα σχολεία

Οι εργαζόμενοι αποκλείονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις προσλήψεις του υπουργείου Εσωτερικών παρότι πληρούν τα γενικά προσόντα πρόσληψης και έχουν εργαστεί επί σειρά ετών σε παρόμοιες θέσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροπολογία θα καταθέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση επαναπρόσληψη των μεταναστών/ριων καθαριστών/ριων στα σχολεία που για δεύτερη συνεχή χρονιά αποκλείονται από τις προσλήψεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι αποκλείονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις προσλήψεις του υπουργείου Εσωτερικών παρότι πληρούν τα γενικά προσόντα πρόσληψης και έχουν εργαστεί επί σειρά ετών σε παρόμοιες θέσεις. Ωστόσο, αποκλείονται επειδή δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, επιβεβαιώνοντας τη ρατσιστική και ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγώνα των μεταναστριών και μεταναστών εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αρνήθηκε να δεχτεί την Επιτροπή μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών δημόσιων σχολείων του Δήμου της Αθήνας, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεκδικεί την προώθηση τροπολογίας για την επαναπρόσληψή τους.

«Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει το αυταρχικό της πρόσωπο σε ανθρώπους που επιτελούν κοινωνικό έργο, αδιαφορεί για τις συνθήκες της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών για καθαριότητα στα σχολεία και επιλέγει να απευθύνεται στο εκλογικό ακροατήριο της ακροδεξιάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ