Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Γιάνης Βαρουφάκης: Ανατροπή της Μητσοτάκης ΑΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν συνεργάζομαι ούτε με Μητσοτάκη, ούτε με Τσίπρα. Το ΜέΡΑ 25 θέλει τη ρήξη και αυτά τα δυο κόμματα δεν θέλουν τη ρήξη με τους ολιγάρχες».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το κόμμα του δεν θα στηρίξει καμία κυβέρνηση, «που δεν θα τολμήσει τη ρήξη με τους ισχυρούς». Μάλιστα κατηγόρησε και τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τόλμησε να συγκρουστεί και να ταυτιστεί απολύτως, υπογράφοντας μνημόνια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επιτέθηκε με σφοδρότητα στη κυβέρνηση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την αποκαλούσε «Μητσοτάκη ΑΕ».

Παράλληλα, ανέφερε  ότι «το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται σε κάθε κοινωνικό αγώνα για την ανατροπή της Μητσοτάκης ΑΕ και την αποτροπή της εισόδου της Ελλάδας στην ακροδεξιά παρέα των χωρών του Βίσενγκραντ, το σταμάτημα του ληστρικού ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας και βέβαια για την ανατροπή της καταστροφής του πολιτισμού, είτε αυτό αφορά τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας, είτε την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η πανδημία επιτάχυνε και δημιούργησε νέο πεδίο γι’ αυτές τις ημιαγορές. Υπογράμμισε επίσης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «έχουμε μια Μητσοτάκης ΑΕ που τρίβει τα χέρια της, καθώς όσο περισσότερα κόκκινα δάνεια δημιουργούνται, τόσο το καλύτερο για τους φίλους της κερδοσκόπους αυτών των ημιαγορών. Ακόμα και στην καταστροφή των δασών, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Η αναδάσωση φερ’ ειπείν, όπως την προδιαγράφει η κυβέρνηση με μια σειρά από ΣΔΙΤ που θα γίνει με γενετικά τροποποιημένα δενδρύλλια, με τις φυτείες δηλαδή της Monsanto-Bayern, χωρίς χλωρίδα και πανίδα, ουσιαστικά πολλά δέντρα χωρίς δάσος. Η άρχουσα τάξη λοιπόν, πλέον, έχει και έννομο συμφέρον από αυτές τις καταστροφές».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ