Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πολιτική θύελλα για τον Μπογδάνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, φαίνεται, πως, λαμβάνει η υπόθεση Μπογδάνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση του προς τη κυβέρνηση, ενώ σχετικές ανακοινώσεις με ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα εξέδωσε και το ΚΚΕ ενώ και το ΚΙΝΑΛ ζητά τη διαγραφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου, θα επιμείνει, όπως έχει ζητήσει από νωρίς σήμερα το πρωί τη διαγραφή από τη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, του εν λόγω βουλευτή.

Πολιτικοί κύκλοι, μάλιστα, θέτουν πλέον ευρύτερης λειτουργίας των θεσμών, καθώς αποκαλύπτεται πως ο κ. Μπογδάνος είχε στη κατοχή του, το σύνολο  των στοιχείων των παιδιών από το παιδικό σταθμό. Στοιχεία που αποτελούν άκρως προσωπικά δεδομένα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη άμεση παρέμβαση τιυ Κυριάκου Μητσοτάκη που σε  διαφορετική περίπτωση «ταυτίζεται μαζί του σε ακροδεξιές και ρατσιστικές  συμπεριφορές».

Πολιτικοί κύκλοι θεωρούν πως ο πρωθυπουργός δείχνει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς μια διαγραφή από τη κοινοβουλευτική ομάδα στην παρούσα φάση θα ισοδυναμούσε σε βαρύ πλήγμα ενισχύοντας ακόμη περισσότερο και εσωκομματικές αντιδράσεις.

Το όλο θέμα δείχνει να ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια μιας «επικοινωνιακής» εμφάνισης του εν λόγο βουλευτή καθώς ενέχει σαφώς ακροδεξιές συμπεριφορές, με εμφανή  χαρακτηριστικά μίσους αλλοδαπών μαθητών. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά, πλέον από το πρωθυπουργό να διαγράψει σε  πρώτη φάση τον βουλευτή Μπογδάνο και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εξασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους με αφορμή το θέμα Μπογδάνου, υπεισέρχονται άμεσα και επιβατικά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από τη πλευρά της κυβέρνησης:

-ποιος και με ποιο τροπο έδωσε στον βουλευτή της ΝΔ τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών;

-το ίδιο μπορεί να συμβεί με τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη;

-πως προστατεύονται οι θεσμοί;

-ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να καλύπτει τον βουλευτή του;

-Υπάρχουν και άλλες λίστες προς οίκων δεδομένων που βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης;

-Θα παρέμβει εισαγγελέας για την απόκτηση των προσωπικών δεδομένων;

Είναι εμφανές, πλέον, πως το θέμα Μπογδάνου, αποτελεί ένα μείζον πολιτικό θέμα που προσβάλει τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και τις ανθρώπινες αξίες. Δεν είναι τυχαίο πως σύσσωμη η αντιπολίτευση όχι μόνο στηλίτευσε την απουσία αντίδρασης της κυβέρνησης, αλλά θέτει και ζήτημα προστασίας των ανεξαρτήτως αρχών.

Το newscenter είχε επισημάνει απο νωρίς την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η υπόθεση Μπογδάνου. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα: 

Οργή για το ρατσισμό του Μπογδάνου

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ