Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην 85η ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ανεβασμένες τις πολιτικές μετοχές και σε προσωπικό επίπεδο και σε κομματικό. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης. 

Είναι γεγονός, όπως σημειώνουν και πολιτικοί κύκλοι, πως η όλη ιστορία, όπως εξελίχθηκε του Μίκη Θεοδωράκη, και το προσωπικό γράμμα προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για το Περισσό.

Ένας πολιτικός «αέρας» που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από τη κόντρα που υπήρξε έξω από τη Μητρόπολη, μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΓΓ του ΚΚΕ, όταν ο πρώτος επεδίωξε να αποδώσει ευθύνες προς το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Οι κομμουνιστές δεν βωμολοχούν ούτε μπορώ να ελέγξω τις διαμαρτυρίες των πολιτών», του απάντησε ο Δημήτρης Κουτσιούμπας πετώντας το γάντι.

Ο ούριος άνεμος που φυσάει στο Περισσό, δεν είναι μόνον αποτέλεσμα των δυο αυτών γεγονότων. Το τελευταίο καιρό παρατηρείται μια ευρύτερη συσπείρωση αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών, στη γενικότερη αντιπολιτευτική στάση του ΚΚΕ. Πολιτικοί αναλυτές, μάλιστα, γνωστές των «εσωτερικών»δημοσκοπήσεων κάνουν λόγο για μια άνοδο του κόμματος και σε ηλικίες που δεν αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα, το λεγόμενο target group του ΚΚΕ ούτε και παραδοσιακά είχε «πέραση». Όπως για παράδειγμα στις μεσαίες ηλικίες. Το ίδιο σε μικρότερο ποσοστό αλλά με αξιοσημείωτη αναφορά, παρατηρείται και στη μεσαία κοινωνική τάξη.

Από τη πλευρά του ο Περισσός συνεχίζει τη σκληρή αντιπολιτευτική στάση τόσο απέναντι στη κυβέρνηση όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον, πάντως αναμένονται και οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, στο Πάρκο Τρίτση, από τις 23-25 Σεπτεμβρίου, που είναι και η μόνη νεολαιίστικη οργάνωση που συνεχίζει και με επιτυχία το θεσμό των πολιτικών φεστιβάλ.

Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:

— Την Τετάρτη 15/9, στις 6.30 μ.μ., θα επισκεφθεί το χώρο της Έκθεσης και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPΟ.

— Την Πέμπτη 16/9, στις 11 π.μ., θα συναντηθεί με δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και την κίνηση πολιτών «Η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη».

Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα «ΕΛΛΟΠΙΑ», του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης». Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3.

Στις 9 μ.μ. θα επισκεφθεί και θα ξεναγηθεί στο χώρο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ