Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Άρχισαν τα παιχνίδια με τις κάλπες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές τους επόμενους μήνες έδειξε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε σήμερα στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, καθώς είπε ότι το υφιστάμενο σχήμα θα φτάσει ως τις κάλπες. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση για την πανδημία κάνει ό, τι το Ισραήλ!

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, με έδρα το Μαξίμου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε πως «η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους ένστολους, παρά το ότι έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. «Τις αναστολές γιατρών τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. Έχουμε λιμενικό αν έρθεις και πεις ΄΄υποχρεωτικός εμβολιασμός΄΄ και το 1/3 προσωπικού πάει σε αναστολή, δεν έχεις να τους αναπληρώσεις», είπε, σημειώνοντας ότι «κάθε κατηγορία πρέπει να την κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη άσκηση η υποχρεωτικότητα» και ότι «η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού, αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα».

Όσον αφορά την τρίτη δόση ο υπουργός επεσήμανε ότι «οδηγός είναι το Ισραήλ» και πως «το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό, ποιος έχει κάνει δόση και πότε». «Το κοιτάμε για τη τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών», ανέφερε και παραδέχθηκε ότι η υποχρεωτικότητα «δημιουργεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία».

«Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα, θα έχεις τη δεξαμενή των νέων», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημά μας είναι οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας». «Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται», ομολόγησε ο υπουργός.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα. Και να νοσήσουν, θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 ετών δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο νέου lockdown ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «ο πρωθυπουργός αυτό που λέει ΄΄δεν θα κλείσουμε΄΄, το εννοεί» και ειδικά για την εστίαση ανέφερε: «Ακούω όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι. Τα δύο βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο». «Μου λένε γιατί στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο: στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός», πρόσθεσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ