Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

KKE: Η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και ανέλυσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΔΕΘ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Αναλυτικά επισημαίνει:

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, το μεγάλο κεφάλαιο θα κερδίσει πολλαπλά από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, από την πιο φτηνή εργατική δύναμη που εξασφαλίζουν τα προγράμματα επιδότησης της εργοδοσίας, από τα κίνητρα για συγχωνεύσεις, αλλά και από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που συνοδεύονται με νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, που στηρίζονται κυρίως στην προσωπική τους εργασία, θα αρκεστούν ως επί το πλείστον σε μέτρα ”μιας χρήσης”, π.χ. μείωση επιστροφής επιστρεπτέας προκαταβολής, που δεν θα αντισταθμίσουν τις συνέπειες του οξυμένου ανταγωνισμού, τα συσσωρευμένα χρέη που παραμένουν στο σύνολό τους, καθώς και τα αδιέξοδα που γιγαντώνονται και από τις κυβερνητικές πολιτικές την περίοδο της πανδημίας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ