Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ν. Ηλιόπουλος : Αν δεν αλλάξει τακτική η κυβέρνηση τα σχολεία θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας

“Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, στηλίτευσε τις κυβερνητικές επιλογές -που το λιγότερο- δημιουργούν ανασφάλεια στην εκπαιδευτική ενότητα, θίγοντας εξίσου, τα κακώς κείμενα της Κεραμέως.

«Τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια – Οι επιλογές της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα»

“Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών”, τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

“Καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών έτσι ώστε να “σπάσουν” τα τμήματα και να αραιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες”, υπογραμμίζει, σημειώνοντας την ανάγκη “να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές”.

“Αν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή, δυστυχώς τα σχολεία για άλλη μια φορά θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη”, καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ