Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Θ. Φωτίου: Προνοιακή πολιτική Μητσοτάκη εμπνευσμένη από τη Φρειδερίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κενές περιεχομένου ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη, κατά την παρουσία του στην 85η ΔΕΘ, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας “Στο Κόκκινο”. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο, αλλά διαστρεύλωσε την πραγματικότητα με όσα είπε.

Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

  1. υποστήριξε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, όταν άφησε εκτός 83.000 παιδιά.
  2. ισχυρίστηκε ότι τον ενδιαφέρει η παιδική παχυσαρκία, όταν χαρακτήριζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής που είχε καθιερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα σχεδίαζε την κάλυψη όλων των μαθητών δημοτικού με τέτοια γεύματα.
  3. αντί προστασίας των παιδιών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί την παιδική εργασία!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για την απασχόληση σε ξενοδοχεία, ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται σε κρατικές δομές, η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει τη νοοτροπία για την πρόνοια που είχε η … Φρειδερίκη.

«Είναι τραγικό να επαναφέρουν με τον τρόπο αυτόν τη νοοτροπία της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης  που έστελνε τα παιδιά των ιδρυμάτων, τα οποία στο γυμνάσιο δεν ήταν άριστοι, προς τις σχολές της Πάρνηθας και της Ρόδου για να γίνουν καμαριέρες και γκρουμ. Είναι αδιανόητο να κατευθύνουν στην εργασία ανήλικα παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους, αντί να τα διευκολύνουν, με κάθε τρόπο, να τελειώσουν το Λύκειο και να παρακολουθήσουν και μεταλυκειακή εκπαίδευση.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ