Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Δ. Τζανακόπουλος: «O ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εφημερίδα «Εποχή». Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα μέτωπα της πανδημίας και της ακρίβειας. Ενώ, μιλώντας στην ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, τόνισε τη σημασία της σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή» και σημειώνοντας ότι το «πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα ως κρίσιμο πολιτικό ντοκουμέντο που θα αποτυπώνει την εναλλακτική λύση απέναντι στην επικίνδυνη σημερινή κυβέρνηση».

Για την κυβέρνηση σχολίασε ότι είναι «θεατής σε όσα συμβαίνουν» και πως είναι «επικίνδυνα πιστή στην ιδεοληψία περί αυτορρύθμισης της αγοράς». Ακόμα, την κατηγόρησε ότι «δεν πήρε κανένα μέτρο, από αυτά που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» για να προλάβει τις ανατιμήσεις ειδικά στην ενέργεια.

Ειδικότερα, κατηγόρησε τη ΡΑΕ ότι αδράνησε και ότι «δεν υπήρξε ενίσχυση του κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος, δεν υπήρξε νομοθετική παρέμβαση για το πάγωμα του ηλεκτρικού ρεύματος, επομένως στο εκρηκτικό μείγμα που περιγράφουμε τόση ώρα θα προστεθεί και η ενεργειακή φτώχεια».

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας ο γραμματέας του είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από τα λάθη της «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημικής κρίσης, και φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς» και πρόσθεσε ότι «όπως λένε όλοι οι ειδικοί, τα σχολεία θα μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης».

Κατηγόρησε ακόμα το υπουργείο Παιδείας ότι «λειτουργεί πλέον σαν σαμποτέρ της δημόσιας υγείας.» προσθέτοντας ότι «πουθενά αλλού δεν έχει παρθεί κάποιο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ούτε στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε πουθενά».  «Είναι σαν η κυβέρνηση να έχει πετάξει λευκή πετσέτα ως προς τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού» σχολιασε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε επίσης, την κυβέρνηση για «σχέδιο απαξίωσης του ΕΣΥ» προς όφελος «μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνοντας ότι «αυτό αποτελεί μια συνταγή ολοκληρωτικής αποτυχίας κοινωνικά και υγειονομικά και θα οδηγήσει σε δραματικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία».

‘Έκανε γνωστό, ακόμα, ότι είναι πρόθεση του κόμματος να ξεκινήσει καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αίσθημα ευθύνης, και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή ξεκινά μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, την οποία αποδείχθηκε ανίκανη η κυβέρνηση να κάνει».

Σχετικά με τα τα εσωκομματικά διαβεβαίωσε ότι«Το συνέδριο θα γίνει, γιατί είναι θεσμικά και πολιτικά αναγκαίο.», προσθέτοντας ότι  «Ο τρόπος διεξαγωγής του συνεδρίου δεν είναι ακόμα προσδιορισμένος. Θα δούμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα κρίνουμε συλλογικά, όπως πάντα κάνουμε». Τέλος, τόνισε ότι η σύνδεση με την κοινωνία σε όλες τις μορφές της οργάνωσης και της εκπροσώπησης της είναι «αναγκαία προϋπόθεση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό, λαϊκό»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ