Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Είμαι αλάνθαστος! Δοξάστε με!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με λίγα λόγια, τί κατάλαβα από τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 85η ΔΕΘ.

  1. Για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι, οι προηγούμενοι (πάντως όχι αυτός).
  2. Για όσα κάνει η κυβέρνησή του είναι υπερήφανος (έτσι είναι αν έτσι νομίζετε).
  3. Ο λαός δεν καταλαβαίνει τις μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται χρόνο (για τη χώνεψη).
  4. Όποια ερώτηση τον ενοχλεί την προσπερνά (σιγά μη ζοριστεί)
  5. και άλλα πολλά, αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα:

Για την ακρίβεια: Κατά το πρωθυπουργικό αφήγημα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνησή του θα δει αν θα μειώσει τον ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα.

Για τους μισθούς: Διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι η μείωση ανισοτήτων, αλλά για το αν θα κάνει κάτι συγκεκριμένο, είπε : «Ας χωνέψουμε πρώτα αυτά τα μέτρα».

Για το φιάσκο του ανασχηματισμού: Με ύφος Λουδοβίκου απάντησε ότι δεν απαντά γιατί έτσι θέλει. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω δημόσια τα κριτήρια με τα οποία επιλέγω υπουργούς… Δεν σας το απάντησα γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να σας απαντήσω»

Για τη συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα: «Έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω καμία συνεργασία»… Τώρα, όπως είπε χθες, στο Βελλίδειο, θα μιλάει απευθείας με τους πολίτες. Πού και πώς δεν το διευκρίνισε.

Για τα σχολεία εν μέσω πανδημίας: Είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, αλλά άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης. Αλλά, με την ευκαιρία, πρόσθεσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών. Κατά τ΄ άλλα, βλέπουμε.

Για τις εκλογές: Λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία. Κι όμως, οι αναλυτές ακούγοντας την ομιλία στο Βελλίδειο επιμένουν πως είχε άρωμα προεκλογικών υποσχέσεων. «Πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», είπε επιχειρώντας να δείξει ότι διαθέτει χιούμορ…

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Υπερασπίστηκε την ορθότητα του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε έξω από τα πανεπιστήμια 40.000 υποψήφιους, μεταξύ αυτών ακόμα και αριστούχους! Είναι μέτρο που ήρθε για να μείνει, είπε και θυμήθηκε πως και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλοι οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια. Κι όσοι ήταν άριστοι αλλά δεν μπήκαν, ας πρόσεχαν πως συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό. Κάπως έτσι το είπε ο πρωθυπουργός.

Για ανεμογεννήτριες και αντιεμβολιαστές: Ο πρωθυπουργός είπε πως επιχειρήματα που ακούσει από εκείνους που εναντιώνονται στις ανεμογεννήτριες, του θυμίζουν αυτά που ακούει από τους αντιεμβολιαστές. Ζήτησε μάλιστα, σοβαρότητα!

Για τις επικρίσεις που διατυπώνονται εναντίον του: Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Ο κύριος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η γυναίκα του στον «οχετό του διαδικτύου» βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας!

Για το χρέος της ΝΔ στις τράπεζες (που το 2020 είχε φτάσει στα 343 εκατομμύρια Ευρώ): Κατά τον πρωθυπουργό φταίνε οι προηγούμενοι. Τα χρέη στις τράπεζες έχουν αυξηθεί για ένα λόγο: «οι ετήσιοι τόκοι, που έρχονται από το παρελθόν».

Είπε κι άλλα πολλά, όμως το ύφος της συνέντευξης Τύπου αποδίδεται από αυτές τις τοποθετήσεις: Για όλα φταίνε οι άλλοι. Κι όποιοι δεν τον καταλαβαίνουν, ας πρόσεχαν!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ