Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ο υπουργός Εργασίας αντιμέτωπος με την αλήθεια των απολυμένων (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιορκημένος από απολυμένους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας (ΒΦΛ) βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι βρέθηκαν στο δρόμο ενώ η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή. Οι απολυμένοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και ο Χατζηδάκης αφού ψέλλισε δικαιολογίες, λέγοντας ότι υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους απολυμένους, έσπευσε να φύγει από το σημείο. Η 85η ΔΕΘ δεν αφήνει τις καλύτερες των αναμνήσεων για τον υπουργό Εργασίας…

Οι απολυμένοι από τα Λιπάσματα Καβάλας εντόπισαν τον Κωστή Χατζηδάκη να πίνει αμέριμνος τον καφέ του στην Αριστοτέλους και συγκεντρώθηκαν γύρω του, φορώντας τις χαρακτηριστικές γαλάζιες μπλούζες του σωματείου.

«Δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας», φώναζαν κάποιοι και άλλοι έλεγαν πως «130 οικογένειες έμειναν στο δρόμο», ενώ η Νέα Δημοκρατία άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνει τώρα ως κυβέρνηση. Οι απολυμένοι κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι  «δεν έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη».

«Ξέρετε, έχει αλλάξει ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις», απάντησε ο υπουργός και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει σχέση με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη. Στη συνέχεια είπε ότι υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη των απολυμένων, όμως οι απολυμένοι του απάντησαν πως δεν θέλουν ψίχουλα, αλλά να γυρίσουν στις δουλειές τους. «Φτάνουν τα λόγια», έλεγαν με αγανάκτηση οι εργαζόμενοι.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε περίπου επί μισή ώρα έναν βομβαρδισμό από τους απολυμένους και στο τέλος συνοδευόμενους από τους άνδρες ασφαλείας του αποχώρησε ενοχλημένος και αμήχανος από την Αριστοτέλους, καθώς οι απολυμένοι τον γιουχάιζαν.

https://www.facebook.com/lipasmata/videos/380346240376656/

Πηγή: https://www.voria.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ