Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

«Μέρισμα ανάπτυξης» στους νέους του 500άρικου και της ανεργίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφού έστειλε τα ΜΑΤ να σαπίσουν στο ξύλο τους νέους στις πλατείες, αφού επιχείρησε να τους δωροδοκήσει με 150άρια Ευρώ για να εμβολιαστούν, αφού έκλεισε την πόρτα των πανεπιστημίων σε 40.000 νέους, αφού τους κούνησε το δάχτυλο ότι ευθύνονται επειδή δεν εφαρμόζονται τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, αφού τους άφησε έρμαιο στις διαθέσεις των αφεντικών («δούλεψε 10 ώρες με ένα 500άρικο, γιατί ουρά οι υποψήφιοι…»), αφού τους έδειξε το δρόμο για να γίνουν φτηνά εργατικά χέρια («όλοι στα ΔΙΕΚ για να γίνεται υδραυλικοί»), τώρα υπόσχεται «μέρισμα ανάπτυξης στη νέα γενιά».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται – δεν του κοστίζει, άλλωστε, κάτι – ελπίδες στα νέα παιδιά, ότι θα έχουν «μέρισμα ανάπτυξης», αλλά μήπως θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι ανάπτυξη με δανεικά δεν υπάρχει; 

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ.

Θα συμφωνήσουμε απολύτως. Ποιος λέει όχι; Όμως ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα χρεωκοπημένη; Εκτός κι αν είναι κάποιος που έρχεται να πάρει κοψοχρονιά τα ασημικά. Ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή; Πάντως όχι η κυβέρνηση που έκαψε το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας, το ένα έκτο των δασών της Αττικής, κλπ.

Και ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες». Ναι, γιατί να μην εμπιστευτούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Εξάλλου στους μεγάλους δίνει όλο το πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι μικροί τίποτα. Τα λεφτά στα λεφτά. Γιατί να μην τον εμπιστευτούν; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πίνει στην υγεία των κορόιδων.

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά», είπε ο πρωθυπουργός.

Κι ύστερα γύρισε πλευρό να κοιμηθεί ήσυχος. Είχε κάνει το καθήκον του απέναντι στη νέα γενιά! Τη γενιά που μαστίζεται από την ανεργία (ο ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος, κύριε Μητσοτάκη). Τη γενιά που καλείται να ζήσει με 500 Ευρώ (κι αυτό είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, κύριε Μητσοτάκη)… 

Αλλά, είπαμε… Σιωπή, γιατί ο Λουδοβίκος γύρισε πλευρό!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ