Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Μα να μπει ο Λουδοβίκος σε λεωφορείο; Τρε μπανάλ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μα είναι δυνατόν χρυσέ μου, να κυκλοφορεί ένας Λουδοβίκος με λεωφορείο; Είναι … μπανάλ. Κι όμως το έκανε και αυτό ο πρωθυπουργός, για να δώσει το καλό παράδειγμα στους ιθαγενείς…

Τι έγινε στην 85η ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε σε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που κάνει δοκιμαστικό δρομολόγιο. Έκανε πέτρα την καρδιά και περιχαρής άκουσε τον αρμόδιο υπουργό, Κ. Καραμανλή να του λέει για το ενδιαφέρον εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και για την έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την προμήθεια 770 νέων λεωφορείων (350 ηλεκτρικά, 300 CNG και 120 υβριδικά).

Χειροκρότησε τις ενέργειες ο πρωθυπουργός, λέγοντας μάλιστα ότι πρώτη φορά δεν άκουσε παράπονα για τον ΟΑΣΘ! Και έσπευσαν οι πάντες να κάνουν τη δήλωση αυτή μέγα θέμα!

Ναι πράγματι δεν άκουσε παράπονα, αλλά δεν αναρωτήθηκε γιατί. Να τον ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι μόνο το 25% των Θεσσαλονικέων κυκλοφορεί με λεωφορεία γιατί πολύ απλά είναι ερείπια και κάποια δεν διαθέτουν ούτε παράθυρα – σε καιρό πανδημίας μάλιστα. 

Το παράπονο του προέδρου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα, σε μια συνάντηση με φίλους δημοσιογράφους, περιείχε την αλήθεια. Γιατί παραδέχτηκε ότι η πόλη έχει γεμίσει λεωφορεία, έστω μεταχειρισμένα, τα οποία τουλάχιστον κινούνται! Όμως, η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 25%, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Δηλαδή παραδέχτηκε πως οι Θεσσαλονικείς τα αποφεύγουν. Δεν αναρωτήθηκε όμως κι εκείνος γιατί. Ψιλά γράμματα…

«Υπόσχονται ηλεκτρικά λεωφορεία την ώρα που ο διαγωνισμός για τα καινούργια λεωφορεία σέρνεται δύο χρόνια και η προοπτική να ολοκληρωθεί είναι το 2023, μετά από 2 χρόνια. Υπόσχονται να λειτουργήσει το μετρό το 2023, ενώ θα μπορούσαν ήδη -αν δεν είχαν την εγκληματική ευθύνη για τον σταθμό Βενιζέλου- 12 σταθμοί να ήταν στην διάθεση των πολιτών και μάλιστα μέσα στην κρίση της πανδημίας», σχολίασε ο Χρ. Γιαννούλης, αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα μεταφορών. 

Αλλά τί κοστίζουν οι υποσχέσεις του Λουδοβίκου, αφού ο ίδιος κυκλοφορεί με ελικόπτερο; Οι ιθαγενείς, ας πάνε με τα πόδια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ