Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ : Χειρότερες οι συνθήκες στα σχολεία φέτος

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κατάσταση «χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών» και προσθέτει ότι «αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κ. Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε»  και  «Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test»

«Πιο επικίνδυνο απ’ όλα είναι ότι με απόφαση της κ. Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορονοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  και υπενθυμίζει ότι «οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά».

 «Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα. Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ