Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Π.Σκουρλέτης: «Ενάμιση χρόνο μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο άνοιγμα των σχολείων»

. Δεν φταίει τίποτα το παιδί εκείνου που δεν εμβολιάζεται. Έτσι παράγεις διχασμό και εθελοτυφλείς. Τι θα κερδίσουμε με το να του κόψουμε το μισθό» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βουλευτής Επικρατείας του  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, στηλίτευσε την αδράνεια της κυβέρνησης αφού ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία τα σχολία ανοίγουν χωρίς καμία ασφάλεια από τη μία, και με τα ίδια προβλήματα από την άλλη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ  υποστήριξε ότι το άνοιγμα των σχολείων απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι η αραίωση των μαθητών ανά τάξη και η σχολαστική καθαριότητα, ωστόσο η κυβέρνηση κινείται σε άλλη κατεύθυνση, αρνούμενη ακόμη και να ενισχύσει τους δήμους για να προσλάβουν τον κατάλληλο αριθμών σχολικών καθαριστριών. Αναφορικά με το ζήτημα των συνεπειών, για τους απασχολούμενους σε δομές υγείας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται, τόνισε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσουμε εξοντωτικά γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν τους έχουμε πείσει. Έχουν οικογένειες, παιδιά».

Ο κ. Σκουρλέτης ενίσχυσε την επιχειρηματολογία του με το εξής παράδειγμα. «Πάει το Υπουργείο και βρίσκει το μονοθέσιο σχολείο σε ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας και μετά πηγαίνει και στην Αθήνα που έχουν 27-28 παιδιά, βγάζει μέσο όρο και λέει, είμαστε 17 άτομα ανά τάξη. Δεν είναι έτσι. Στις μεγάλες πόλεις είναι πάνω από 22-25-27 παιδιά ανά τάξη. Υπάρχουν αίθουσες κι εδώ θα έπρεπε να ζητήσουν και τη συνδρομή των δήμων».

και έπειτα έθεσε επί τάπητος το μείζον θέμα της καθαριότητας αναφορικά με τα σχολεία στη φάση της ζώσας πανδημίας.

«Σχολικές καθαρίστριες. Το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό. Οι γονείς είναι έξαλλοι. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Μειώνει τις ώρες στις σχολικές καθαρίστριες. Λέει “πάρτε όσες θέλετε, αλλά πάνω από τρεις ώρες δεν θα είναι καμία”. Ορισμένοι προκομμένοι δήμαρχοι παίρνουν από το δικό τους το ταμείο, όπως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο Σίμος Ρούσσος. Η κυβέρνηση τι κάνει, θα ενισχύσει τους δήμους»;

Αναφορικά με το μείζον θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ναι μεν σε θέσεις όπως δομές υγείας και γηροκομεία πχ επιβάλλεται να είναι κάποιος εμβολιασμένος, ωστόσο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει αυτό εξοντωτικά και για τους ανθρώπους που απλώς δεν έχουν πειστεί.

«Έχουμε πει ότι επιβάλλεται σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως είναι οι δομές υγείας, τα γηροκομεία, να είναι όλοι όσοι απασχολούνται εκεί, εμβολιασμένοι. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσουμε εξοντωτικά γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν τους έχουμε πείσει. Έχουν οικογένειες, παιδιά. Δεν φταίει τίποτα το παιδί εκείνου που δεν εμβολιάζεται. Έτσι παράγεις διχασμό και εθελοτυφλείς. Τι θα κερδίσουμε με το να του κόψουμε το μισθό»; αναρωτήθηκε εύστοχα ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ