Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ν. Ηλιόπουλος: Nα πάρει πίσω η κυβέρνηση τις εγκληματικές της επιλογές

«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις εγκληματικές επιλογές για έως 27 παιδιά στις τάξεις και να κλείνουν αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών» επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, καταλόγισε την κυβέρνηση για εγκληματικές επιλογές και ευθύνες και στο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις εγκληματικές επιλογές για έως 27 παιδιά στις τάξεις και να κλείνουν αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών» επεσήμανε χαρακτηριστικά όπως και την

«επανάληψη των περσινών εγκληματικών λαθών στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας».

«Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με 25 και 27 παιδιά μέσα στις τάξεις», τόνισε,«σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του ιού, τη Δέλτα, η οποία, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι εξίσου επιθετική στα παιδιά».

«Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «είναι να “σπάσει” τις αίθουσες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά για τα γυμνάσια και τα λύκεια να προχωρήσει στη λειτουργία τους πρωί-απόγευμα, ως έκτακτη λύση λόγω της πανδημίας».

«Η δεύτερη εγκληματική επιλογή στο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων, είναι ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν αρρωσταίνει από covid το 50%+1 των μαθητών!», υπογράμμισε. «Πρέπει να εξηγήσει κάποιος στην κ. Κεραμέως ότι εδώ δεν ψηφίζουμε για εκλογές 15μελούς…», είπε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας «τις έντονες ανησυχίες των επιστημόνων για την επιλογή αυτή -η κ. Λινού λέει ότι μπορεί με αυτό το πρωτόκολλο από κάθε τμήμα στην κοινότητα να έχουμε 100 με 150 κρούσματα».

«Η κυβέρνηση με αυτές τις επιλογές παίζει με ανθρώπινες ζωές και πρέπει άμεσα να τις πάρει πίσω, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων και -στην ίδια κατεύθυνση- να ενισχύσει τα σχολεία με νέο προσωπικό», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πλέον αποτυχία της κυβέρνησης να επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους». «Στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80, μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες, το 27% παραμένουν ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι στο 5% και λιγότερο», επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «σε αυτή την αποτυχία σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολλούς μήνες να λειτουργήσει τις κινητές μονάδες εμβολιασμού για συνανθρώπους μας -ειδικά σε πιο μεγάλες ηλικίες- με προβλήματα μετακίνησης».

Όσον αφορά την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στις απαρχές του τέταρτου κύματος, υπογράμμισε ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί μονοθεματικά, ως σύστημα της μίας νόσου». «Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας που πάσχουν από άλλες ασθένειες πέραν του covid ή έκτακτα περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο, δεν μπορούν να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία και κατευθύνονται αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αναφέρθηκε επίσης στο σύνδρομο longcovid, «για ανθρώπους που χρειάζονται αποκατάσταση και φροντίδα πιο μακράς διάρκειας», εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση έχει φροντίσει για αυτή την παροχή.

«Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχουν λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι από ό,τι πριν την πανδημία», σημείωσε. «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «αντίθετα, με ευθύνη της ΝΔ, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών».

Αναφερθείς, τέλος, στις πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε ότι «με βάση όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων το τελευταίο διάστημα, γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι ο φόβος και η ανασφάλεια επιστρέφουν ως κυρίαρχα συναισθήματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας». «Το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση σταδιακά θα είναι όλο και πιο βαρύ και είναι πολύ πιθανό ότι το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών», εκτίμησε.

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, να ζητήσουμε εκλογές.Προτεραιότητά μας σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε. «Βασικό μας μέλημα είναι η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να κερδηθεί η μάχη με την πανδημία αλλά και να επιβιώσει οικονομικά η πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται ξανά από μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με την ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών, τη συσσώρευση χρεών», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Απέναντι σε όλα αυτά, δεν ασκούμε μόνο κριτική στην κυβέρνηση, αλλά έχουμε καταθέσει μια συνεκτική πρόταση που δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, με την ενίσχυση του ΕΣΥ, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τη διαγραφή ενός μεγάλου κομματιού του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλα αυτά στην προοπτική μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ