Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Γεροβασίλη : «Ναι, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όχι στις ποινές»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπερ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά ενάντια στις τιμωρητικές πολιτικές της κυβέρνησης τοποθετηθηκε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον τομέα της υγείας στήριξε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, και παρότρυνε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.

Η κυρία Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι «Αυτό με το οποίο διαφωνούμε σήμερα είναι το μέτρο, η ποινή της απώλειας εργασίας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι μέτρο ακραίο, απάνθρωπο και δυσανάλογο».

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Δεν είχε σχέδιο ούτε σε αυτό το κρίσιμο πεδίο. Όφειλε να έχει οργανώσει στοχευμένες καμπάνιες σε συγκεκριμένες ομάδες κοινού που για διαφορετικούς και σύνθετους λόγους έχουν ενστάσεις για το εμβόλιο. Θα όφειλε, επίσης, να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις της στην διαχείριση της πανδημίας, να ασκήσει αυτοκριτική για τη σύγχυση και την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους πολίτες από όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από στόματα υπουργών που απευθύνονταν στους πολίτες ως “διακεκριμένοι επιστήμονες”…”»

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «Δεν μπορεί μία κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την υγεία και τη ζωή των πολιτών και να δρα βλαπτικά και τιμωρητικά εναλλάξ! Και η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μία πράξη βλαπτική. Η υπουργοποίηση Πλεύρη -ενός ανθρώπου που κατά τις δικές του δηλώσεις δεν αγαπά τους ανθρώπους- στη θέση του υπερασπιστή της υγείας όλων, της δημόσιας υγείας, τι είναι αλήθεια;».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ