Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κατάφερε να κάνει τους εργαζόμενους και τον απλό λαό να τραγουδάει ποίηση. Έβαλε τον Ελύτη, τον Αναγνωστάκη, το Σεφέρη στις λαϊκές γειτονιές».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα, ένας άνθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του τεράστιο κεφάλαιο στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Αλλά ήταν και ένας άνθρωπος που συνδέθηκε άρρηκτα με τους τεράστιους αγώνες για Δημοκρατία στη χώρα. Κατάφερε να κάνει τους εργαζόμενους και τον απλό λαό να τραγουδάει ποίηση. Έβαλε τον Ελύτη, τον Αναγνωστάκη, το Σεφέρη στις λαϊκές γειτονιές», επισήμανε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ , αναφερόμενος στην απώλεια του Μίκη Θεδωράκη. «Και μπορεί η δική μας γενιά να μην έζησε εκείνες τις ταραγμένες περιόδους, που ενέπνευσαν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά το έργο του θα είναι εδώ και θα συνεχίσει να συντροφεύει όχι μόνο εμάς αλλά σίγουρα και τις επόμενες γενιές», προσέθεσε.

Μιλώντας για την πολιτική επικαιρότητα, επανέλαβε τη βαθιά ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «Δεν χρειάζεται να πάμε στα παλιά, όταν το 2012, ως βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο κ. Πλεύρης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, λέγοντας ότι o ΑΜΚΑ είναι συνωμοσία της εβραιομασονίας», υπενθύμισε με νόημα. «Μόλις πριν ενάμιση μήνα δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Έχουμε έναν υπουργό Υγείας ο οποίος διώχνει από την κυβέρνηση την ευθύνη να πείσει τους πολίτες για τον εμβολιασμό, κάτι που εντάσσεται βέβαια σε μία συνολική στρατηγική της κυβέρνησης να μεταθέτει τη δικιά της αποτυχία στις πλάτες της κοινωνίας», επισήμανε.

«Μιλάμε για ξεκάθαρη αποτυχία της ΝΔ στον εμβολιασμό», πρόσθεσε, «όταν είμαστε σχεδόν 10 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, και –το πιο εντυπωσιακό- όταν σε πολίτες άνω των 80 ετών έχουμε 27% ανεμβολίαστους τη στιγμή που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι 5% και χαμηλότερα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εργαζομένων σε δομές με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σημείωσε ότι «είμαστε ξεκάθαρα υπέρ, θεωρούμε όμως ότι η “ποινή” δεν μπορεί να είναι η αναστολή ή απόλυση». «Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό, να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις και καθημερινά να υποχρεώνονται σε τεστ προκειμένου να μπουν στο χώρο εργασίας τους», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «συνεχίζει να μην παίρνει σοβαρά μέτρα προστασίας στα σχολεία –τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι επιστήμονες λένε ότι το στέλεχος Δέλτα είναι αρκετά πιο επιθετικό στα παιδιά». «Η κυβέρνηση σχεδιάζει και πάλι να ανοίξει τα σχολεία με 25 ή και 27 μαθητές ανά τμήμα, κάτι που θα το πληρώσει όλη η κοινωνία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, όσον αφορά το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, έκανε λόγο για «τζογάρισμα των εισφορών και των συντάξεων», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση λέει μέσα στο νόμο ακόμα και για “επένδυση” των εισφορών των εργαζομένων σε “χρηματοπιστωτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου”!».

«Οι σημερινές συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι. Από τη στιγμή που θα βγουν από το σύστημα οι σημερινές εισφορές, προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό, το οποίο εκτιμάται –με βάση το ίδιο το κράτος- ότι σε βάθος χρόνου φτάνει ή ίσως ξεπερνά τα 70 δισ. Στην ερώτηση ποιος θα το πληρώσει αυτό, η κυβέρνηση απαντά ο προϋπολογισμός. Αυτό σημαίνει οι πολίτες!», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί από την επόμενη αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση», κατέληξε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ