Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Από επιτυχία σε επιτυχία το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη- Μετά το φιάσκο Αποστολάκη, η αναστολή εργασίας 10000 υγειονομικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από επιτυχία σε επιτυχία το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη. Μια ημέρα μετά τον «τορπιλισμό της επιχείρησης Αποστολάκη», που έβαλε μπουρλότο στο καλά δομημένο επικοινωνιακό προφίλ του Μαξίμου, η κυβέρνηση προχώρησε στο διχαστικό δίλημμα με τους υγειονομικούς.

Την αναστολή εργασίας όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σε μια περίοδο που η πανδημία καλπάζει και μάλιστα εν μέσω θέρους, η κυβερνητική απόφαση θέτει εκτός μάχης περίπου 10.000 υγειονομικούς.

Σε αναστολή εργασίας θα τεθούν γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας, αλλά και διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, ΚΑΠΗ και μονάδες ψυχικής υγείας, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό των γιατρών που έχει εμβολιαστεί υπερβαίνει το 90%, ωστόσο ο αριθμός είναι μικρότερος σε νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Οι περισσότεροι δε εξ αυτών εκτιμάται ότι βρίσκονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας που θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα καθώς και πριν την αναστολή εργασίας των υγειονομικών αντιμετώπιζαν μέγα θέμα υποστελέχωσης.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19 και της αναστολής καθηκόντων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος «σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί μια άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού και όπως σημειώνει θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, προγραμματίζει συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου. «Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου. «Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ