Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο ανασχηματισμός εξελίσσεται σε κυβερνητική κρίση μετά την δήλωση άρνησης του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ απλά ο κ. Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό που είχε σαν κεντρικό θέμα του την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας -και μάλιστα με διακομματική συναίνεση- για την αποτελεσματικότερη εφεξής αντιμετώπιση των κρίσεων.

Το παρασκήνιο μιας υπουργοποίησης που δεν έγινε ποτέ…

Το Μαξίμου προσπάθησε να προβάλλει την υπουργοποίηση Αποστολάκη ως κίνηση με την οποία αποδεικνύει πόση σημασία δείχνει σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

Ο ίδιος ο κύριος Αποστολάκης φέρεται να έχει θέσει ως όρο για να δεχτεί την υπουργοποίησή του την διακομματική συναίνεση. Ενημέρωσε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ο κύριος Τσίπρας του επισήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα ο κύριος Μητσοτάκης εξυπηρετεί την επικοινωνία και όχι την ουσία του θέματος που αφορά την πολιτική προστασία. Ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα αναλάβει υπουργικό πόστο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Φέρεται μάλιστα να έχει διαβεβαιώσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δεν είναι «αποστάτης».

Εντούτοις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό περιλαμβάνονται το όνομα του κ. Αποστολάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Αμέσως εκδηλώθηκε έντονη αντίδραση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη Φώφη Γεννηματά. Στην διαρροή περί συναίνεσης από το Μέγαρο Μαξίμου, η Κουμουνδούρου απάντησε: «αυτό δεν είναι συνεννόηση είναι εξαγορά».

Γιατί έριξε τορπίλη ο Αποστολάκης στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης νιώθει εξαπατημένος τόσο σε σχέση με την διακομματική συναίνεση, που αποδείχτηκε ότι δεν είχε εξασφαλιστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τις αρμοδιότητες με τις οποίες θα προικιζόταν το υπουργείο του. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το επιτελικό κράτος δεν έδωσε στο υπουργείο αρμοδιότητες που αρχικά του είχε υποσχεθεί. Έτσι ο κύριος Αποστολάκης τορπίλισε τον ανασχηματισμό προκαλώντας πανικό στο Μαξίμου.

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο iedeiseis.gr ο κ. Αποστολάκης ανέφερε: «Δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα», εξηγώντας: «Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε, σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ