Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Τι έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης με τον ανασχηματισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία το Μαξίμου χαρακτηρίζει «κυβέρνηση νέας πνοής», διαπιστώνουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, αφού έριξε το βάρος στην εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του στα κυβερνητικά έδρανα.

Έτσι βρήκε θέσεις για τους κυρίους Σίμο Κεδίκογλου (που είχε φροντίσει να μείνει άφωνος όταν καιγόταν η εκλογική περιφέρειά του- η Εύβοια), Ανδρέα Κατσανιώτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο, όπως και για την δραστήρια γιατρό Ασημίνα Γκάγκα, που είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη διατήρηση των ισορροπιών με την πτέρυγα που είναι συντεταγμένη με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τους επιγόνους του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, που εκπροσωπείται από την τριανδρία Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη. Αντιστοίχως φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα από τον «καραμανλικό» Δένδια, ότι αν τολμούσε να του πάρει το υπουργείο Εξωτερικών θα προτιμούσε τα βουλευτικά έδρανα και όχι ένα άλλο υπουργείο.

Αντί της αναμενόμενης διεύρυνσης προς την ομάδα των εκσυγχρονιστών του Σημίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε … άνοιγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, αναθέτοντας στον Ευάγγελο Αποστολάκη το νέο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Κίνηση με διττό στόχο: αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να ασκεί κριτική σε έναν πρώην δικό του υπουργό και αφετέρου ο πρωθυπουργός θα μπορεί να διατυμπανίζει ότι με την επιλογή αυτή δείχνει πως σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών στέκεται υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το χατήρι στον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει στις θέσεις τους τις κυρίες Μενδώνη και Κεραμέως, που είναι ένας εύκολος και διαχρονικός στόχος για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τα άλλα, η επιστροφή του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στο υπουργικό σχήμα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει την πρωθυπουργική αγωνία να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας που έχουν στοιχίσει στην κυβέρνηση. Αλλά και οι σαρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Υγείας μπορούν να θεωρηθούν ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα ήταν οι κύριοι Χρυσοχοϊδης, Κοντοζαμάνης, Θεοχάρης και Στεφανής, παρόλο που ο πρωθυπουργός δήλωνε ικανοποιημένος από το έργο των επιλογών του στους κρίσιμους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και του τουρισμού…

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον ανασχηματισμό, Colpo grosso με πρόωρες εκλογές;

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ