Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Χαράλαμπος Αθανασίου: Κατόπιν ενεργειών μου, σώζεται η Λέσβος από τις φωτιές…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαυρογιαλούροι και φαιδροί πολιτικάντηδες. Τίποτα άλλο δεν τους αρμόζει ως χαρακτηρισμός.

Διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου, ότι αύριο Τετάρτη, 25 Αυγούστου, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στη Μυτιλήνη, «ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του νησιού, με θέμα την εξέταση της ετοιμότητας των υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς». Πληροφορούμαστε μάλιστα, με την πρώτη φράση του Δελτίου Τύπου ότι η σύσκεψη γίνεται «Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη», οι οποίοι συνυπογράφουν το Δελτίο Τύπου!

«Καιρός ήταν. Σε λίγο μπαίνει το φθινόπωρο…», σχολίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στις αρχές Ιουλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με το βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

-Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό. Το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της ναι μεν παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση για να ανταπεξέλθει πληρέστερα στα δύσκολα και κρισιμότατα καθήκοντά του.

-Ο όποιος εξοπλισμός φτάνει στους πυροσβέστες, προέρχεται βασικά από δωρεές, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμη και στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας.

-Οι ζώνες πυροπροστασίας της Λέσβου χρειάζονται συντήρηση, όπως και τα πέντε πυροφυλάκεια, εκ των οποίων μόνο τα δύο λειτουργούν, λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων και έλλειψης προσωπικού.

-Παρά την ένταξη έργων της στο πρόγραμμα Leader, όπως η συντήρηση δασικών δρόμων και των δημοσίων δασών του νησιού, η υπηρεσία δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τα επίσης νευραλγικά της καθήκοντα, αφού το αρμόδιο υπουργείο προϋπολογίζει μόλις 30.000 ευρώ για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο την ώρα που το προσωπικό της υπηρεσίας είναι κατά κύριο λόγο μεγάλης ηλικίας, λόγω απουσίας προσλήψεων (οι τελευταίες προκηρύχθηκαν το 2009 και υλοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

«Τονίσαμε τη στάση και των δύο υπηρεσιών σχετικά με την κατασκευή νέου ΚΥΤ στη θέση Βάστρια», προστίθεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου επισημαίνεται ότι «η μεν Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δεν ερωτήθηκε ποτέ για το θέμα, είναι αντίθετη στην κατασκευή του ΚΥΤ στη Βάστρια, λόγω των υψηλών διακινδυνεύσεων πρόκλησης πυρκαγιών στην παρακείμενη δασική έκταση, ενώ η Υπηρεσία Δασών, που γνωμοδότησε αρμοδίως, έκρινε ως προαπαιτούμενη την κατασκευή νέας αντιπυρικής ζώνης έξω από τη νέα δομή. Όλα τα παραπάνω είχαν επισημανθεί από τις αρχές Ιουλίου!»

Φεύγει ο Αύγουστος και ο κ. Αθανασίου, σε ένα διάλλειμα των διακοπών του, συγκάλεσε την σύσκεψη στην περιφέρεια για να σώσει τη Λέσβο από τις φωτιές! Την ώρα που η χώρα βλέπει 1,5 εκατομμύριο στρέματα δάσους να γίνονται στάχτη…

«Ένα είναι σίγουρο. Το ότι στη Λέσβο δεν είχαμε τη τύχη της Εύβοιας ή της Ηλείας προφανώς και δεν οφείλεται στο επιτελικό κράτος των κυρίων Αθανασίου – Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος ουδέποτε υπήρξε. Ήταν ένα φθηνό προπαγανδιστικό κόλπο της κυβέρνησης, που κατέρρευσε με πάταγο μετά τις τελευταίες καταστροφικές φωτιές», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ