Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Φώφη Γεννηματά: «Να απομακρυνθούν Χρυσοχοίδης- Χαρδαλιάς»

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη αρχηγός κόμματος που ζητά ανοιχτά την παραίτηση υπουργών για την τραγική διαχείριση των πυρκαγιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τους τόνους ανεβάζει η Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωση της χαρακτηρίζει «προσχηματική» τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού και καλεί να αντικατασταθούν οι Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη αρχηγός κόμματος που ζητά ανοιχτά την παραίτηση υπουργών για την τραγική διαχείριση των πυρκαγιών.

Αναλυτικά, «η συγγνώμη του Πρωθυπουργού είναι προσχηματική και για λόγους επικοινωνίας» αν δεν απομακρυνθούν άμεσα οι κύριοι Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς αναφέρει με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Το ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής, αποδεικνύει την τραγική αποτυχία της Κυβέρνησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αόριστα για απόδοση ευθυνών. Δεν πείθει. Κανείς δεν ξεχνά τον ίδιο και τους Υπουργούς του να αλληλοσυγχαίρονται την ώρα που χάνονταν περιουσίες, καλλιέργειες και δάση. Την ώρα που δήμαρχοι και πολίτες έκαναν απελπισμένες εκκλήσεις για αύξηση των μέσων πυρόσβεσης. Την ώρα που απελπισμένοι πολίτες αγωνίζονταν να σώσουν ότι μπορούσαν, με τον ηρωικό αγώνα λίγων πυροσβεστών και εθελοντών», τονίζει η κα Γεννηματά και προσθέτεθ:

«Η απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να αφορά μόνο υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους που απέτυχαν στον σχεδιασμό, την προετοιμασία, τον συντονισμό και την κατάσβεση. Που δεν εφάρμοσαν -σε μεγάλο βαθμό- ούτε τον νόμο της ΝΔ για την πολιτική προστασία. Η άμεση αντικατάσταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας είναι το πρώτο βήμα πραγματικής ανάληψης ευθύνης, διαφορετικά η συγνώμη του Πρωθυπουργού είναι προσχηματική και για λόγους επικοινωνίας».

«Η κλιματική κρίση απαιτεί πρόσθετα μέτρα που δεν λήφθηκαν. Δεν προσφέρεται για πρόχειρες δικαιολογίες, όταν μάλιστα και οι εκθέσεις ειδικών, δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν. Καμιά μέριμνα για πρόληψη στην προστασία των δασών, κανένα αποτελεσματικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ανεπαρκείς ενισχύσεις στα μέσα, στο προσωπικό, στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Την ώρα που χρήματα διατέθηκαν για την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής και την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ