Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Φ. Γεννηματά : «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα»

«Επιτέλους, αποτελεσματικές δράσεις από την κυβέρνηση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα έκκληση κάνει η Φώφη Γεννηματά να «διατεθούν όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή» στην Εύβοια. Ακόμα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι θα χρειαστεί «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει «επιτέλους αποτελεσματικές δράσεις».

Αναλυτικά, η δήλωση της κυρίας Γεννηματα. 

«Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι δίνουν για μια ακόμη μέρα τη μάχη για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη της φωτιάς στην Εύβοια και άλλες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή.

Θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα. Και η αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης, καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Πρώτα από όλα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η απογοήτευση τούς πνίγει.

Η ταλαιπωρία τους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Να ενισχυθούν οικονομικά και να στεγαστούν σε αξιοπρεπή καταλύματα (σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια) μέχρι να μπορέσουν με τη συνδρομή της πολιτείας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επιτέλους, αποτελεσματικές δράσεις από την κυβέρνηση»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ