Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κ. Μαρκόπουλος: Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα αντελήφθησαν ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός»

«Το πλήγμα στον νομό της Εύβοιας θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα και με ευθύνες με ονοματεπώνυμο στις οποίες θα αναφερθώ όταν έρθει η ώρα.  Η Εύβοια θέλει τουλάχιστον 5ετια για να συνέλθει και η αλήθεια είναι πως στους υπεύθυνους της καταστροφής δεν μπορώ να εμπιστεύομαι την ανασυγκρότηση. Είναι έξω από τα όρια της οργανωμένης λογικής μου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα αντελήφθησαν ότι ο “βασιλιάς είναι γυμνός” ότι δηλαδή το κράτος είναι ανάπηρο, ανάλγητο και  αδιόρθωτο», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια , Κωστας Μαρκόπουλος .

«Η καταστροφή ολοκληρώνεται με μόνη αντίσταση ηρωικούς κατοίκους, εθελοντές, πυροσβέστες Έλληνες και αλλοδαπούς και ελάχιστα πτητικά μέσα.  Συντονισμός και σχέδιο τραγικό. Λόγια πολλά, φωτογραφίες πολλές, επικοινωνία σαν αντίδοτο στην αποτυχία, ανεκδιήγητη αλαζονεία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κατέδειξαν την αποτυχία επιλογών προσώπων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αναρωτιέμαι με αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος τον επιτελικό επικεφαλής στο Μάτι και γ. Γραμματέα Υπ. Προστασίας του Πολίτη τον Αρχηγό ΕΛΑΣ στο Μάτι, τι περίμενε κάνεις;  κάτι διαφορετικό; αλίμονο. Είναι βέβαιο ότι οι παραιτήσεις έχουν αρχίσει να γράφονται. Ανούσιες παραιτήσεις χωρίς αξία»σημειώνει ο Κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει:

«Το πλήγμα στον νομό της Εύβοιας θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα και με ευθύνες με ονοματεπώνυμο στις οποίες θα αναφερθώ όταν έρθει η ώρα.  Η Εύβοια θέλει τουλάχιστον 5ετια για να συνέλθει και η αλήθεια είναι πως στους υπεύθυνους της καταστροφής δεν μπορώ να εμπιστεύομαι την ανασυγκρότηση. Είναι έξω από τα όρια της οργανωμένης λογικής μου.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει ένα μεγάλο χρέος. Να ξανασκεφθεί την προσωπική του αποτυχία στις επιλογές που έχει κάνει. Δεν αναφέρομαι μόνο στο υπ.Προστασίας. του Πολίτη.  Αναφέρομαι στο κρυμμένο υπ. Συμβούλιο και όχι μόνο. Αν δεν το κάνει θα αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων. Αν το κάνει οφείλει εμπράκτως να διορθώσει χωρίς τον εγωισμό που φορτώνουν τους ηγέτες το συχνά “αρρωστημένο” περιβάλλον.  Δεν είμαι αισιόδοξος αλλά θέλω να δω στ αλήθεια πως θα το διαχειριστεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους εκείνους που παράκουσαν τις τυφλές εκκενώσεις και έσωσαν τα σπίτια των ανθρώπων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους όλους που αγωνίστηκαν για την επιβίωση φύσης και ανθρώπων.

Λυπάμαι για  ότι επακολουθήσει στην Εύβοια με τις αποκαλύψεις που θα έρθουν, ωστόσο μόνο η αλήθεια μπορεί να προστατεύσει από τους κάλπικους σωτήρες», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ