Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Αυτοκριτική «μηδέν» από τον Κ. Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Δεν αναφέρθηκε στα λάθη στον συντονισμό και στις αστοχίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με γενικόλογες εξαγγελίες για αποζημιώσεις προσπάθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ολυμπία να κατευνάσει τις οξύτατες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η ανικανότητα που επιδεικνύει μέχρι στιγμής ο κρατικός  μηχανισμός στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας σε διάφορες περιοχές  της χώρας.

Μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, που απειλήθηκε από τη φωτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε και πάλι οποιαδήποτε αυτοκριτική και περιορίστηκε να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εκκενώνουν τις εστίες τους που απειλούνται από τις φλόγες . «Η εκκένωση γίνεται για το καλό μας», είπε ο πρωθυπουργός, αρνούμενος φυσικά να μιλήσει για τα λάθη στον συντονισμό και τις αστοχίες, που έχουν οδηγήσει μέχρι τώρα στην καταστροφή  τεράστιων δασικών εκτάσεων και εκατοντάδων κατοικιών. «Ας αντιμετωπίσουμε τώρα αυτό το πολύ δύσκολο έργο και όταν έρθει η ώρα -και θα έρθει σύντομα-η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν» ,τόνισε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τώρα την κλιματική αλλαγή αναφορικά με τις αιτίες των πυρκαγιών τονίζοντας ότι θα δοθούν δύο δισεκατομμύρια ευρώ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας, που έχει εφαρμοστεί στη χώρα..

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ