Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Προκλητική δήλωση της Συρεγγέλα για γυναικοκτονίες- Την αποπομπή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλο έχει προκαλέσει η σημερινή δήλωση της υφυπουργού Εργασίας αρμόδια για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα, ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση.

Η κ. Συρεγγέλα μιλώντας σε εκπομπή του Open δήλωσε ότι «δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση», αλλά στις καταγγελίες βίας γενικότερα.

Η ίδια μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή και την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ζητά την άμεση αποπομπή της.

Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα.

Έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες!

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από την θέση της.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ