Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ. ΑΛΛ. για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη

Με έξι γυναικοκτονίες να έχουν συμβεί στη χώρα μας τους τελευταίους επτά μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απαιτεί δράση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι η «διαθεσιμότητα των δύο αστυνομικών δεν είναι άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη» και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛΑΣ και στον υπουργό για την τραγική κατάληξη της 31χρονης.

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε.

Προσθέτει Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες.

Η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

Σε πιο ήπιους τόνους η κύρια Γεννηματά σε ανάρτηση της κάνει λόγο για αριθμούς που μεγαλώνουν.

Η ανάρτηση της Φ. Γεννηματά 

«Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν. Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ