Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Σ.Αναγνωστοπούλου για Ακρόπολη: Αντιλαμβάνεται ο Μητσοτάκης την τεράστια δυσφήμηση της χώρας διεθνώς;

Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ανήκει στην ανθρωπότητα και την αιωνιότητα. Είναι το κορυφαίο μνημείο της χώρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αναφέρει μεταξύ άλλων η Σία Αναγνωστοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Σία Αναγνωστοπούλου, για τις τσιμεντοστρώσεις της Μενδώνη στην Ακρόπολη, πράγμα το οποίο πέρα του ότι φέρνει αντίθετο και τον σύλλογο αρχαιολόγων της χώρας, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση και ενόχληση της UNESCO, δηλώνει τα εξής :

«Το μπαράζ της διεθνούς κριτικής για τις τσιμεντοστρώσεις της κ. Μενδώνη στην Ακρόπολη συνεχίζεται. Αυτή τη φορά έχουμε νέο κόλαφο από ρεπορτάζ του αμερικάνικου PBS που αποκαλύπτει ότι η UNESCO είναι δυσαρεστημένη για τον τρόπο με τον οποίο έχει συμπεριφερθεί η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι έπρεπε να μάθει για την κατάσταση από τρίτους, καθώς δεν είχε καμία πληροφόρηση από το υπουργείο Πολιτισμού. Και εμείς, όμως, στην Ελλάδα πληροφορούμαστε για τόσο σημαντικές εξελίξεις από τα Μέσα του εξωτερικού, κάτι που μας θυμίζει μαύρες περιόδους της ιστορίας μας.

Εφόσον το ρεπορτάζ ισχύει και το υπουργείο Πολιτισμού δεν το διαψεύδει, η κ. Μενδώνη, που διαβεβαιώνει ότι δήθεν όλα είναι καλώς καμωμένα, για μία ακόμα φορά είναι τρομερά εκτεθειμένη. Συλλαμβάνεται «επ’ αυτοφώρω» να αποκρύπτει την πραγματικότητα και να επιχειρεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Το ίδιο έχει κάνει και απέναντι στους Έλληνες πολίτες στη Βουλή στις ερωτήσεις που της έχουμε απευθύνει.

Αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης την τεραστίων διαστάσεων δυσφήμιση της χώρας διεθνώς από τους χειρισμούς της υπουργού του;

Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ανήκει στην ανθρωπότητα και την αιωνιότητα. Είναι το κορυφαίο μνημείο της χώρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ένα μνημείο του μέτρου και της αρμονίας, αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαμορφώσεις που κακοποιούν το τοπίο της και με νηφαλιότητα να γίνει ευρεία επιστημονική διαβούλευση στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως ζητά η UNESCO, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διεπιστημονική και κοινωνική συναίνεση, αποδοχή και καταξίωση.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ