Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Στοχευμένες επαφές Τσίπρα με τους παραγωγούς στη Λέσβο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοχευμένες ήταν οι συναντήσεις που προγραμμάτισε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο, καθώς προτίμησε να συζητήσει με εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του νησιού, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και να ακούσει τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Ιδιαίτερα μάλιστα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, που στηρίζει το ΑΕΠ του στην πρωτογενή παραγωγή (κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία) οι δημότες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ακούσουν τις θέσεις του για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφθηκε το ορεινό χωριό Στύψη, στη βόρεια Λέσβο, όπου συναντήθηκε με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος και τις προοπτικές που υπάρχουν.

stipsi tsipras
stonisi.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας και ο τόπος μας.

Σχολιάζοντας μάλιστα την πορεία του Συνεταιρισμού Στύψης, ο οποίος αποτελεί Συνεταιρισμό πρότυπο με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, σημείωσε πως το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να πέρασε μία σοβαρή κρίση τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παραμένει ζωνταντό και το παράδειγμα της Στύψης αλλά και άλλων συνεταιρισμών που παράγουν τοπικά προϊόντα και τα εξάγουν σε όλο τον κόσμο, αποτελούν τρανή απόδειξη για αυτό.

Πριν από την Στύψη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των αλιευτικών συλλόγων της Λέσβου, στην Καλλονή. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Δυτικής Λέσβου Παναγιώτης Νανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Μυτιλήνης Νίκος Βαξεβάνης και ο πρόεδρος Μέσης Αλιείας Μιχάλης Καραντώνης. Στη συζήτηση ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης.

psardades tsipras 1
stonisi.gr

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών συλλόγων των αλιέων αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των δύο κόλπων και κυρίως του Κόλπου Καλλονής, όπου τόνισαν ότι είναι ένα οικοσύστημα με σπάνια και πλούσια βιοποικιλότητα. Οι αλιείς μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείριση των αλιευμάτων και σημείωσαν ότι τάσσονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής από ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων οστρεοκαλλιέργειας, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το οικοσύστημα του Κόλπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάγωσαν όλα τα σχέδια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής, φαίνεται όμως -όπως είπε- ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει το ζήτημα.

Στην Καλλονή βρίσκεται και η έδρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, τον οποίον επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο.

tsipras berros1

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Στρατή Ζαφείρη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – που συνοδευόταν από τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού – στο γραφείο του και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν το νεοσύστατο Δήμο, την πορεία εμβολιασμού των πολιτών, αλλά και την οικονομία του τόπου.

«Εμείς οι μηχανικοί οφείλουμε να είμαστε πολυμήχανοι για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες», είπε ο κ. Τσίπρας στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, διαπιστώνοντας πως και οι δύο τους είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Λέσβο ολοκληρώθηκε στον Μανταμάδο, όπου μετέβη για να δει ένα από τα σύγχρονα τυροκομεία του νησιού, το τυροκομείο Μυστακέλλη, το οποίο έχει εξωστρεφή χαρακτήρα, στέλνοντας προϊόντα και εκτός Ελλάδας.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει σε σύσκεψη επαγγελματικών φορέων με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των Δημάρχων της Λέσβου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το πρωί, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Στο Νησί 99 FM», ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το περιεχόμενο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα «Στο Νησί 99 FM» διαβάστε περισσότερα :

Τσίπρας: Η κυβέρνηση νομοθετεί καθ΄υπόδειξη και κατά παραγγελία

και πώς ο Τσίπρας προκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες :

Τσίπρας: Αν δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη ο νόμος για τις offshore, ας τον αλλάξει…

πηγή stonisi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ