Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Στη βουλή θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανάκληση της παρασημοφόρησης του Ιάσονα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της τιμητικής παρασημοφόρησης του διασώστη, Ιάσονα Αποστόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος με την Mediterranea Saving Humans και τα πλοία Mare Jono και Alex, έχει σώσει δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από πνιγμό στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Για τη δράση του έχει βραβευτεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο, ο οποίος τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και από το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας, το οποίο του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21, για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Σήμερα και ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε αποστολή στην Κεντρική Μεσόγειο με πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, θα δεχόταν τιμητική παρασημοφόρηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το όνομα του μάλιστα ήταν στη λίστα που είχε δώσει στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της ΠτΔ.

Όλα αυτά μέχρι που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσε από τον λογαριασμό του στο twitter ότι ο 37χρονος διασώστης, δεν θα τιμηθεί τελικά διότι,σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «είναι επιθετικός, επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας».

Στην ανάκληση της παρασημοφόρησης του Ιάσονα αντεδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Νάσο Ηλιόπουλο να ζητά αρχικά απαντήσεις από την κυβέρνηση και την ΠτΔ. Και τώρα τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ανακοινώνει με ανάρτηση του στο facebook ότι το θέμα θα έρθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εξξωτερικώ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει  «Είναι δυνατόν να ανακλήθηκε στο και πέντε απόφαση παρασημοφόρησης;  Είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να επέβαλε παρόμοιο εξευτελισμό στην Προεδρία; Για ποιο λόγο; Την Δευτέρα θα υποβάλω σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ