Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εξηγήσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

του Σπύρου Γκουτζάνη

Εξηγήσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα που προέκυψε με την ανάκληση της τιμητικής διάκρισης του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσωνα Αποστολόπουλο διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση».

Σημειώνεται ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει επισήμως την Παρασκευή το απόγευμα την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, «Διασώστη, συντονιστή θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές». Στην συνέχεια όμως ανακοίνωσε την ανάκληση της απόφασης.

Το θέμα πήρε διαστάσεις από την ανάρτηση στον δικό του λογαριασμό του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μπογδάνου ο οποίος αναφέρει: «Ο κος Ιάσωνας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί». Σε διάλογό του μάλιστα με άλλον χρήστη αναφέρει, σχετικά με την ανάκληση: «Έγιναν τα δέοντα».

Εικάζεται ότι υπήρξαν παραινέσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς ο κ. Αποστολόπουλος είχε ασκήσει κριτική στην συμπεριφορά των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας απέναντι στους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιάσων Αποστολόπουλος  έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Έχει βραβευθεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Αξίζει σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ