Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Τσακαλώτος: Κυρία Κεραμέως, ντρέπομαι για εσάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως τη «χειρότερη υπουργό Παιδείας που έχει περάσει τα τελευταία 200 χρόνια από τη χώρα» χαρακτήρισε τη Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ σκληρό λόγο. Αλλά ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως πολιτικός ντρέπομαι για το επίπεδο των απαντήσεων της κ. Κεραμέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μετά από αυτή την απάντηση η δημόσια παιδεία δεν είναι ασφαλής στα χέρια μιας τέτοιας υπουργού. Κανονικά θα έπρεπε να έχετε φύγει. Ντρέπομαι για εσάς.Όσο πιο γρήγορα φύγετε από αυτή τη θέση, τόσο καλυτέρα για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, καλώντας την να παραιτηθεί.

«Δεν έχει περάσει από τη χώρα υπουργός Παιδείας» ,είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας «ότι χιλιάδες μαθητές, υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μένουν εκτός ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εφάρμοσε η κυρία Κεραμέως.

«Με την κάλυψη του πρωθυπουργού, η κυρία Κεραμέως θέλει να δημιουργήσει πιο «ελιτ» πανεπιστήμια και τα παιδιά των μεσαίων και των εργατικών τάξεων να σταλούν στην τεχνική κατάρτιση. «Αλλά επειδή είμαστε «λαρτζ» ως προς τις ελίτ να μπορούν και κάποιοι να πηγαίνουν στα κολέγια που είναι φίλοι της», σχολίασε δηκτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αμετανόητη η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας έδειξε πάντως ότι είναι αμετανόητη, απαντώντας τόσο στις σφοδρές επικρίσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Περιορίστηκε να αναμασήσει χιλιοειπωμένες πομφόλυγες για την εκπαιδευτική πολιτική των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα ,δεν είναι 20.000-30.000  οι μαθητές που αποκλείονται εφέτος –όπως καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί –«αλλά μόλις 9.000».

Η κυρία Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει στις καταγγελίες για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών κολεγίων και υποστήριξε μάλιστα ότι φταίνε οι φοιτητές που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και όχι φυσικά οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες , που εξαναγκάζουν πολλούς απ` αυτούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ