Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Αλ. Τσίπρας: Είσαστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασε από τη χώρα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εκ προ μελέτης έγκλημα ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτης των κολλεγίων» κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή με αφορμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής που φαίνεται ότι αποκλείει 20.000 παιδιά από τα πανεπιστήμια. «Αποδεικνύεστε ως οι μεγαλύτεροι ντήλερ συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τα κυβερνητικά έδρανα» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να μην ισχύσει φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας»την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια λόγω της οποίας, όπως είπε, «περισσότερα από 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κύριο Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου». Ευθέως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Παιδείας. «Αποκλείσατε τουλάχιστον 20.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας ότι η Ν. Κεραμέως λειτουργεί «ως άλλος Ηρώδης».

«Είναι η μεγαλύτερη μείωση αριθμού εισακτέων που γίνεται από την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1837», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «μένουν εκτός ΑΕΙ και πολλοί άριστοι, κύριοι της κυβέρνησης των αρίστων». Πολλοί μαθητές που δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μηχανογραφικό. «Σύμφωνα με υπολογισμούς σοβαρών αναλυτών,  υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει λιγότερα μόρια από άλλους θα είναι επιτυχόντες, ενώ υποψήφιοι με περισσότερα μόρια θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και διάβασε την επιστολή ενός μαθητή από το 1ο πρότυπο Λύκειο Αθηνών, του Διονύση, ο οποίος συγκέντρωσε 20.988 μόρια, 1838 δηλαδή περισσότερα από την περσινή βάση και δεν μπορεί να εισαχθεί ούτε στο Μετσόβιο ούτε καν στη δεύτερη επιλογή του, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του έχουν κάτι με τα ιδιωτικά κολλέγια.

Τσίπρας: Σταματήστε την διχαστική συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Σταματήστε την ανοησία με τις απειλές και το διχασμό» προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή για την πανδημία και για την υγειονομική κατάσταση. «Σταματήστε αυτή τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθήστε να πείσετε τους πολίτες, όχι να τους εκβιάσετε. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αφήστε το διχασμό και τους διαχωρισμούς. Πέρα από κοινωνικά επικίνδυνο είναι και υγειονομικά επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να μη δίνεται σήμα απόλυτης  χαλάρωσης, όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας».

«Το εμβόλιο σώζει ζωές. Ο εμβολιασμός όλων μας είναι αναγκαίο όπλο απέναντι στη νόσο. Δεν πρέπει όμως να δίνετε την εντύπωση ακόμη και σε έναν εμβολιασμένο ότι δε διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ότι μπορεί να συνωστίζεται και να διασκεδάζει χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι λάθος», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι στη Βρετανία ένα μεγάλο μέρος των νοσηλευομένων είναι εμβολιασμένοι.

«Η απάντηση της κυβέρνησης όταν το πράγμα στραβώσει είναι ξανά ο διχασμός. Επιμένετε να μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους. Με την άλλη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε; Και πως πιστεύετε ότι θα είναι ασφαλής η μισή Ελλάδα όταν η άλλη μισή δε θα είναι ασφαλής», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο κράτος» και «ανύπαρκτη κυβέρνηση». «Αντί για υγειονομική θωράκιση των νησιών, αντί για εκτεταμένο τέστινγκ, αντί για αξιόπιστη ιχνηλάτηση και επιτάχυνση των εμβολιασμών, εσείς πανηγυρίζατε και δίνατε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Στον κόσμο σας», είπε εμφατικά.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» και αναρωτήθηκε «πώς τα καταφέρατε πάλι να τινάξετε στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον πιο διεθνώς εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν; Πώς καταφέρατε πάλι οι πανηγυρισμοί σας να καταλήξουν σε ακόμα ένα φιάσκο σε βάρος της δημόσιας Υγείας αλλά και εργαζομένων, επιχειρηματιών και τουριστών; Αυτό είναι το κανονικό καλοκαίρι που υποσχόσασταν; Πώς καταλήξαμε όμως στο σημείο μηδέν; Κάνατε πάλι τα ίδια εγκληματικά λάθη. Την ίδια ανευθυνότητα, την ίδια ανεμελιά, την ίδια εγκληματική αδιαφορία και σπουδή μόνο για την επικοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...