Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Α.Χαρίτσης: Ήλθε, είδε και απήλθε ο Μητσοτάκης στην Μεσσηνία..

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…»με αφορμή την σημερινή περιοδεία του Πρωθυπουργού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…»με αφορμή την σημερινή περιοδεία του Πρωθυπουργού.

Ο Βουλευτής στηλίτευσε την παρουσία του Πρωθυπουργού, που «χρύσωσε το χάπι» αφού επί της ουσίας όχι μόνο δεν έδωσε λύση σε χρόνια προβλήματα των Μεσσήνιων, αλλά ανακάλυψε λίγο αργά… ότι οι «ομάδες παραγωγών» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4384/2016, ως μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού κόσμου, συνιστούν ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του «Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

Ως προς το πολύπαθο Φιλιατρινό Φράγμα, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και τους αγρότες του Νομού μας, αφού, με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα αρδεύει συνολικά 34.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ο Βουλευτής αναφέρει ότι αξίζει ο πρωθυπουργός να το ξαναθυμηθεί .. ψέγοντας την περαστική κατά τα άλλα παρουσία του πρωθυπουργού.

«Το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπόρεσε όμως να επιτελέσει άμεσα τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε, αφού στον αρχικό του σχεδιασμό κατά το έτος 2006, δεν είχαν προβλεφθεί (!) τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την άρδευση των αγροτεμαχίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε, με άλλα λόγια, ένα έργο «κέλυφος», χωρίς την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργικότητα του. Έτσι, λόγω των τραγικών παραλείψεων, χρειάστηκε να εκπονηθεί ειδική μελέτη και τελικά το 2019 να ενταχθεί το έργο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έκτοτε όμως και μετά από δύο ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού στις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει αγκιστρωμένη στο παρελθόν της και συνεχίζει την ίδια πολιτική της αδράνειας και των παραλείψεων.»

Όσον αφορά τα κρίσιμα έργα υποδομών της Μεσσηνίας (Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλό Νερό – Τσακώνα, Αντιπλημμυρικά, Αεροδρόμιο) και την πρόοδο τους τα δύο αυτά χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «άνθρακες ο θησαυρός». Συγκεκριμένα είπε «Πάλι καλά τουλάχιστον που ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επαναλάβει τις πανηγυρικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην Καλαμάτα, στην αρχή της θητείας του, τον Οκτώβριο του 2019, δεσμεύσεις και υποσχέσεις που βεβαίως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ