Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Θεανώ Φωτίου : Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπατά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς για τα Voucher βρεφονηπιακών

«Η υφυπουργός Εργασιας Δόμνα Μιχαηλίδου υπερέβη τον εαυτό της σε παραπληροφόρηση και ψέματα», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και πρώην υφυπουργός αρμόδια για την Πρόνοια, Θεανώ Φωτίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η υφυπουργός Εργασιας Δόμνα Μιχαηλίδου υπερέβη τον εαυτό της σε παραπληροφόρηση και ψέματα», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και πρώην υφυπουργός αρμόδια για την Πρόνοια, Θεανώ Φωτίου.
«Η κα Μιχαηλίδου -εξηγεί η Θεανώ Φωτίου -με κατηγόρησε ότι ψεύδομαι επειδή ισχυρίστηκα ότι δεν έχει βγει η πρόσκληση για τα voucher των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων. Όποιος μπει σήμερα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α θα δει ένα δελτίο Τύπου που λέει συγκεκριμένα ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα Voucher Για τα παιδιά δημοσίων υπαλλήλων …
Αυτό σημαίνει ότι δεν εκδόθηκε ούτε η ΚΥΑ ούτε η πρόσκληση. Είναι ντροπή για Υπουργό να ισχυρίζεται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τέτοια ψεύδη.
Καλώ την κ. Μιχαηλίδου να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη στο ευαίσθητο θέμα της παιδικής προστασίας» , τονίζει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με την κα Φωτίου , η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκταμίευσε το 2020 259 εκατ. ευρώ για voucher έναντι 279 που είχε εκταμιεύσει το ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου συμπιέζει τις ημερομηνίες αιτήσεων και αποτελεσμάτων, τα οποία θα βγούνε στις 13 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, πριν της Παναγίας ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει ποιοι βρεφονηπιακοί θα δεχτούν Voucher.

Και για πρώτη φορά θεσπίζεται το voucher να αντιστοιχεί σε κατ’ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι γονείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους επιπλέον υπηρεσίες. Δεν απάντησε η υφυπουργός ποιες είναι οι κατ ελάχιστον υπηρεσίες.
Ακόμα, δεν βγάζει την ΚΥΑ για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ εντός σχολικών αιθουσών με αποτέλεσμα να ξαναμείνουν φέτος, όπως πέρυσι δεκάδες, χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, αφού οι Δήμοι δεν μπορούν να ιδρύσουν νέους»

Η συζήτηση στη Βουλή

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα το πρόγραμμα των voucher βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ, η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι «για να πνίξει μέσα στον 15γουστο την είδηση ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν και φέτος χωρίς Voucher όπως έγινε και πέρυσι με τα 65.000 παιδιά των ΚΔΑΠ, έγιναν ανεπίτρεπτοι  ακροβατισμοί. Τα πρώτα αποτελέσματα θα βγούνε στις 9 Αυγούστου και οι  ενστάσεις όσων αδικήθηκαν θα γίνουν από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου. Τα τελικά δε αποτελέσματα των Voucher θα βγούνε Παρασκευή 13 Αυγούστου.

«Με τη ψυχή στο στόμα οι γονείς θα ψάχνουν για μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό ενώ ακόμα δεν έχετε δημοσιοποιήσει ποιοι σταθμοί δέχονται Voucher. Όμως φέτος θα χρειαστεί εκτός από το πολυπόθητο Voucher να είναι έτοιμος ο γονιός να βάλει και το χέρι στην τσέπη. Διότι για πρώτη φορά με την ΚΥΑ δινεται η δυνατότητα στους  βρεφονηπιακούς σταθμούς να ζητούν νομίμως επιπλέον χρήματα , καθώς το Voucher θα καλύπτει μόνο τις κατ’ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες. Ποιες είναι αυτές οι κατ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες;»

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον προΰπολογισμό το 2019 στα 279 εκατομμύρια ευρώ, και η κυβέρνηση Μητσοτακη τον μειωσε στα 259 εκατ το 2020.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 από την κυβέρνηση της ΝΔ 79.000 voucher και τα αύξησε σε 155.000 το 2019.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ