Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Ν. Ανδρουλάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Τώρα έχει έρθει η ώρα με το βλέμμα μπροστά να αλλάξουμε περπατησιά

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος. Έχω άλλωστε δηλώσει ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα, το 2017, έχουν ενισχυθεί» τονίζει ο Νικος Ανδρουλάκης και προσθέτει: «Την ευκαιρία που μας δόθηκε, τότε, με τη συμμετοχή 212 χιλιάδων πολιτών, δεν την αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να  συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας  να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα»

Ερωτηθείς για την πορεία του ΚΙΝΑΛ τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ν.Ανδρουλάκης τονίζει: «Παραμένουμε στάσιμοι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, αρχίζει να συσσωρεύει δυσαρέσκεια και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ παράλληλα οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας γίνονται εκ νέου επίκαιρες. Σέβομαι την ιστορία μας και όσους κρατήσαμε μαζί το κόμμα μας όρθιο στα δύσκολα. Τώρα έχει έρθει η ώρα με το βλέμμα μπροστά να αλλάξουμε περπατησιά, να γίνουμε ένα κόμμα προοπτικής, ανανεώνοντας το πρόγραμμα, το στελεχιακό δυναμικό, τις μεθόδους πολιτικής δράσης.

Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας διψά για ένα θεσμικό κόμμα, που θα ενώσει την κοινωνικά κατακερματισμένη δημοκρατική παράταξη και θα αγωνιστεί για δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία»

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση σε πολλές δύσκολες στιγμές επέλεξε την επικοινωνία από την ουσία, δημιουργώντας συνθήκες εφησυχασμού ενώ δεν θα έπρεπε. Πέρα από το πρώτο κύμα στο οποίο υπήρξε αποτελεσματική αντιμετώπιση, έχουν γίνει πολλά στρατηγικά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ από το τέλος Φεβρουαρίου έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ηλικιωμένων, η κυβέρνηση άργησε πολύ να αντιδράσει. Ακόμα και σήμερα παρά τις εξαγγελίες, η υποχρεωτικότητα δεν έχει γίνει πράξη. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό που ενώ φαίνεται από το ξεκίνημά του ότι βρίσκει ανταπόκριση και θα μπορούσε να έχει βελτιώσει τα πράγματα, καθυστέρησε πολλούς μήνες. Θέλω να είμαι δίκαιος, σε τόσο ακραίες συνθήκες δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα. Οφείλεις όμως να λαμβάνεις υπόψη σου τι γίνεται σε άλλες χώρες και να προσαρμόζεσαι ταχύτατα. Για παράδειγμα, ενώ στην Πορτογαλία βλέπαμε την επέκταση της μετάλλαξης Δ με την οικονομική ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό της χώρας, εμείς δεν αυστηροποιήσαμε εγκαίρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα ούτε αυξήσαμε τους ελέγχους επιτήρησής τους»

Αποκλεισμός Μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

«Η Ελλάδα είναι από τις ευνοημένες χώρες στην κατανομή των κονδυλίων από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, τονίζει ο Ν. Ανδρουλακης .Αλλά, «είμαστε η μόνη χώρα που διαθέτουμε τα 12,5 δις που πήραμε ως δάνεια, μόνο μέσω των τραπεζών βάσει εμπορικών κριτηρίων, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας ρευστότητα σχεδόν μόνο σε αυτούς πού είχαν ήδη πρόσβαση σε αυτή.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις που ανέρχονται σε 18,5 δις, πέρα από την απορροφητικότητα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα αφενός στον μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας, αφετέρου στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων που επιδεινώθηκαν. Μετά από αυτή τη νέα περιπέτεια οι πολίτες νιώθουν ακόμα πιο έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για αυτό η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να είναι μία συμπληρωματική πολιτική. Η υγεία, η παιδεία και τα κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μαρασμού πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Ζητήματα όπως η ενεργειακή μετάβαση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά σε αυτή την κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...