Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για τα ελληνικά νησιά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Άγκυρα επικαλειται την εγγύτητα των εν λόγω νησιών προς την ηπειρωτική Τουρκία

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θέτει ξανά η Αγκυρα αυτή τη φορά με μια προκλητική επιστολή  προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οπως γράφει η Yeni safak,η Αγκυρα κανει λόγο για «απειλή για την ασφάλεια της, επισημαίνοντας πως μπορεί να προκύψει ένταση που να απειλήσει την Ειρήνη».

Στην επιστολή τονίζεται προκλητικά πως, αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις Συνθήκες, τότε δεν θα μπορεί «να διεκδικεί κυριαρχικά δίκαια δικαιώματα των νησιών που περιλαμβάνουν και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών».

Η Άγκυρα επικαλειται την εγγύτητα των εν λόγω νησιών, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, προς την ηπειρωτική Τουρκία, και υποστηριζει  ότι, παρόλο που αναφέρεται σαφώς στις ειρηνευτικές συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του 1947 , ο οπλισμός (των νησιών) από την Ελλάδα αποτελεί σοβαρή απειλή για την Τουρκία.

«Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας», αναφερει προκλητικά η Άγκυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...