Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Τσίπρας : «Στείλτε σπίτι της αυτή την κυβέρνηση»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

αυτό που απαιτείται είναι «μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση»

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστά από την προβλήτα του Μικρού Κουλέ ζήτησε από τους πολίτες να «στείλουν σπίτι της αυτή την κυβέρνηση» και απηύθυνε «προσκλητήριο συστράτευσης και εγρήγορσης στους προοδευτικούς πολίτες».

Η ΝΔ απέτυχε σε ό,τι έταξε

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, είπε ότι τόσο σε ό,τι αφορά τους λιγότερους φόρους, όσο τις καλά πληρωμένες δουλειές αλλά και την ασφάλεια για τον πολίτη, δεν έχουν υλοποιηθεί, κάνοντας λόγο για έναν νέο πτωχευτικό κώδικα που πτωχεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που καταργείται το 8ωρο και θεσπίζεται η απλήρωτη εργασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ παρατήρησε ότι η ανασφάλεια που έχουν οι πολίτες σχετίζεται με την υγεία, την εργασία αλλά και την εγκληματικότητα, που δεν έχει προηγούμενο.

«Δολοφονίες ακόμα και δημοσιογράφων, μαφιόζικες εκτελέσεις μέρα μεσημέρι κάθε βδομάδα, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, κακοποιήσεις και παιδεραστίες με άκρες ως τις κορυφές της εξουσίας. Και κουκουλώματα ως η νέα κανονικότητα τη δημόσιας τάξης. Από τον γνωστό σκηνοθέτη, μέχρι τη φρίκη της Ηλιούπολης. Δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς σχεδόν σε όλα όσα έταξε. Σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα θέματα που διαχειρίστηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο υγειονομικό μέτωπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενάμιση χρόνο τώρα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο.

«Όλα είναι σε διαρκή αναστολή. Γιατί η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και κυρίως από έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ.

«Η κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αποδίδει το πρόβλημα αποκλειστικά στους ψεκασμένους, όπως τους λέει, στους σκοταδιστές και τους συνομωσιολόγους. Αυτή όμως είναι μια μικρή μειοψηφία, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Και αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίζει την πλειοψηφία όσων έχουν επιφυλάξεις γιατί ανησυχούν για την υγεία τους, με τους γνωστούς συνωμοσιολόγους και τους σκοταδιστές» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε ότι «τον φόβο για τα εμβόλια τον νικάς φέρνοντας την επιστήμη στην πρώτη γραμμή, όχι τις απειλές». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προσθέτοντας ότι αποτελεί «το μόνο τρόπο για να είμαστε ασφαλείς» ξεκαθαρίζοντας ότι το κάλεσμα αυτό γίνεται «με απόλυτη κατανόηση, στους φόβους και τις ανησυχίες όλων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο και αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, είπε ότι επί ενάμιση χρόνο παρά τις προτάσεις που έκαναν, την ανάδειξη των λαθών της κυβέρνησης και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν απέναντι στον ελληνικό λαό, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το μήνυμα είναι ότι: «Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο» ενώ συμπλήρωσε ότι «Εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής».

Τα «όπλα» που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης, που αγνοεί η κυβέρνηση, όπως επίσης και ο εμβολιασμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός που διχάζει την κοινωνία. «Ενας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός» είπε συμπληρώνοντας ότι «είναι επικίνδυνος γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος. Και δυο φορές επικίνδυνος γιατί δεν παραδέχεται τα λάθη του».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον παραγωγό, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, λέγοντας ότι «αλλάζουμε το Σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να μη περάσουν τα χρήματα στα χέρια λίγων μόνο επιχειρηματικών ομίλων».

Αναφέρθηκε σε μια γενναία, όπως χαρακτήρισε, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τη περίοδο της πανδημίας, με διαγραφή μεγάλου μέρους τους και 120 δόσεις για το υπόλοιπο, ώστε να μπορέσει να επανακκινήσει η οικονομία και τόνισε ότι το δεύτερο σημείο που είναι πραγματικά αναγκαίο «είναι να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στον εργαζόμενο κόσμο» χωρίς απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς υπερεργασία, χωρίς σπαστά ωράρια, «αλλά 8 ώρες δουλειάς τη μέρα και πιλοτικά 7 ώρες δουλειάς, 35 ώρες την εβδομάδα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και κατώτατο μισθό αξιοπρέπειας στα 800 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη ενός ισχυρού και ανθρώπινου κράτους, με καλά νοσοκομεία, ένα νέο ΕΣΥ, γενναία αύξηση των πόρων για την υγεία, άμεσες προσλήψεις, διπλασιασμό των ΤΟΜΥ, νέο μισθολόγιο για γιατρούς και υγειονομικούς, συμπληρώνοντας ότι «είναι αδιανόητο, μεσούσης της πανδημίας η κυβέρνηση της Δεξιάς να απεργάζεται σχέδια συγχωνεύσεων και κλεισίματος νοσοκομείων, καθώς και απολύσεις επικουρικών γιατρών και συμβασιούχων νοσηλευτών».

Πέρα από «τα καλά νοσοκομεία και το ισχυρό ΕΣΥ»  τόνισε, η χώρα χρειάζεται καλά σχολεία και Πανεπιστήμια, για «να μην στερούνται οι νέοι από το δικαίωμα τους να σπουδάσουν, όπως τώρα που αφήνουν χιλιάδες εκτός ΑΕΙ ως πελατεία για τα κολέγια», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος και την προστασία των αδύναμων και ένα ασφαλιστικό σύστημα «δίκαιο και βιώσιμο που δεν θα είναι τζόγος». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη «νέα πραγματικότητα της Πράσινης Μετάβασης» η οποία όπως εξήγησε «πρέπει να γίνει με δικαιοσύνη, ώστε να μη γίνει όχημα για τον κοινωνικό αποκλεισμό και διευκρίνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η Δημοκρατία και οι θεσμοί «με κανόνες για όλους, για να τελειώνουμε με το καθεστώς διαπλοκής πολιτικών, μιντιακών και επιχειρηματικών ελίτ που πληγώνει τη δημοκρατία και φιμώνει τον πλουραλισμό»ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που απαιτείται είναι «μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε τους πολίτες να «στείλουν σπίτι της αυτή την κυβέρνηση» στέλνοντας όπως είπε «πλατύ προοδευτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές αναγκαστεί να κάνει ο κος Μητσοτάκης».

Με φόντο την Κρήτη και τις δραματικές, όπως είπε, συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμα για το νησί είναι «η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, η ενίσχυση των υποδομών, η πράσινη μετάβαση και η στροφή σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό, που θα σέβεται τη φέρουσα ικανότητα του νησιού και θα αφήνει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στο ΑΕΠ της Κρήτης», ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων , που όπως τόνισε έγιναν πράξη στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το υδρευτικό δίκτυο του Ηρακλείου, η κατασκευή και παράδοση του δρόμου Ηράκλειο – Μεσσαρά, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τη κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, αλλά και τη δρομολόγηση για το έργο του ΒΟΑΚ, για το οποίο είπε ότι «εμείς πάλι θα το ολοκληρώσουμε και να ξέρετε ότι εμείς δε πρόκειται να δεχθούμε οι Κρητικοί να πληρώνουν διόδια».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στην Κρήτη ως «το κάστρο και την καρδιά αυτής της παράταξης» κλείνοντας με στίχους του Γιάννη Ρίτσου που τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης: «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...