Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ο Άδωνις δεν μαδά τη μαργαρίτα: «Θα γίνουν απολύσεις…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις…», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο τι θα συμβεί με όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται για τον κορονοϊό και εφόσον ανήκουν στις ομάδες όπου ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός.

Έτσι λίγες ώρες μετά τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις, την οποία έσπευσε να ανακαλέσει αποδίδοντάς την σε λάθος και αφού ο Μάκης Βορίδης επανήλθε για να πει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμβολιάζονται θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια, έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης για να καταστήσει σαφές ότι  «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Άρα πρόκειται για κυβερνητική πολιτική, παρόλο που η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις διαβεβαιώνοντας ότι «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις στο δημόσιο τομέα».

Ερμηνεύοντας την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το μάτι στους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας: «Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει, φαντάζομαι, ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται».

Στις δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε σαφείς τις απόψεις του με παραδείγματα:

«Σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε. Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή; Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό; Άρα, θα γίνουν απολύσεις», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ