Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα της ανοσίας ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά και θα πάρει εβδομάδες για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποδομεί πλήρως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος το κυβερνητικό αφήγημα για επίτευξη μέσα στο καλοκαίρι ανοσίας με τους εμβολιασμούς, εκτιμώντας ότι είναι ανέφικτο να πετύχουμε το 85% για το τείχος ανοσίας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Εξαδάκτυλος  δήλωσε ότι το 4ο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει προσθέτοντας ότι από βδομάδα σε βδομάδα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 50%.

«Σε έναν ιό που μεταδίδεται ταχύτατα χρειάζεται μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων. Το 85% είναι δύσκολο και δε θα προλάβουμε χρονικά να το πετύχουμε. Γι’ αυτό και επιμένουμε οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν, γιατί ούτε το τείχος ανοσίας ούτε τα μέτρα μπορούν να τους προστατεύουν», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

« Δεν περιμέναμε να δούμε τα 3.000 κρούσματα στις 13 Ιουλίου, αλλά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.  Ο χρόνος των 15 ημερών που μεσολαβούσαν για να δούμε τους αριθμούς των κρουσμάτων έχει συντομευθεί, διότι ο ιός μεταδίδεται ταχύτερα και γι’ αυτό βλέπουμε και αυτούς τους αριθμούς αυτούς νωρίτερα», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, απάντησε πως δεν έχει νόημα, γιατί για να αναχαιτιστεί, τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά και θα πάρει εβδομάδες για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι από τους εμβολιασμένους ένα ποσοστό 88% έχει άμυνα που θα του εξασφαλίσει να μη νοσήσει, ένα 12% θα νοσήσει και κάποιοι με μικρές εξαιρέσεις θα νοσήσουν βαρύτερα από το αναμενόμενο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ