Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δ. Μιχαηλίδου: Εμβόλιο ή απόλυση

Η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα "ταβάνι"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όποιοι δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν, είπε η υφυπουργός Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποσαφηνίζοντας το πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών για την υποχρεωτικότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN και αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, η υφυπουργός Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι ο εργοδότης έχει την ευχέρεια να απολύσει τον εργαζόμενο που θα αρνηθεί να εμβολιαστεί.

Σε μία προσπάθεια αποσαφήνισης του πλαισίου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η κυρία Μιχαηλίδου είπε: «16 Αυγούστου δεν έχεις κάνει την πρώτη δόση, άρα δεν μπορείς πια να προσέρχεσαι στη δομή μου. Φεύγεις με άδεια άνευ αποδοχών, και εγώ προσλαμβάνω κάποιον άλλο. Αυτός ο άνθρωπος όμως είναι με άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι, αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ταβάνι – λέμε τώρα ένα μήνα – και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει: μετά από ένα μήνα, που ο εργαζόμενος στη δομή μου δεν έχει κάνει ακόμα εμβόλιο, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ικανός να προστατεύσει τους οφειλόμενούς μου. Οπότε μετά από αυτόν τον ένα μήνα – αλλά ξαναλέω δεν έχουμε ακόμα καθορίσει το χρονικό αυτό περιθώριο – μετά από αυτόν τον ένα μήνα,  να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ