Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Βαρουφάκης: η κυβέρνηση επενδύει στη νέα πτώχευση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία σχεδίασε την νέα πτώχευση μέσα από το ‘ναι σε όλα’ που ξεκινάει από την 8η Απριλίου του 2020», κατήγγειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση επενδύει σε αυτήν την πτώχευση, το νέο αλισβερίσι του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα είναι το ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νέα μεγάλα σκάνδαλα του μέλλοντος και του φαγοποτιού της ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επόμενη ‘πράσινη’ βιομηχανική επανάσταση που δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Πάτρα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι ένα μενού από διάφορα έργα, διάφορες αγορές και διάφορες επενδύσεις, αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα». «Εμείς» συνέχισε, «έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ‘πράσινη’ βιομηχανική επανάσταση, που θα έπρεπε να συγχρηματοδοτήσει ακόμα και αυτό το σαθρό και απαράδεκτο Ταμείο Ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «στόχος είναι το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ψαλίδισμα της εστίασης, η πτώχευση των φαρμακείων, η προλεταριοποίηση οικογενειακών επιχειρήσεων και η μετατροπή τους σε πάγκους μεγάλων πολυεθνικών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είπε ότι «είναι 50 – 50 οι πιθανότητες για πρόωρες εθνικές εκλογές το φθινόπωρο και εμείς ως ΜέΡΑ 25 είμαστε πανέτοιμοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ