Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Σε πονοκέφαλο για το Μαξίμου εξελίσσεται η ΕΛ.ΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέμα παραίτησης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ  

Σε διαρκή πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου εξελίσσεται η ΕΛ.ΑΣ, και ο πολιτικός της προϊστάμενος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπως δείχνει η νέα υπόθεση με την κακοποίηση της 18χρονης από την Ηλιούπολη.

Βεβαίως η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι υπεύθυνες για κάθε ενέργεια ενός επίορκου αστυνομικού, ωστόσο ελέγχονται για το πως διαχειρίζονται τις υποθέσεις διαφθοράς, καθώς προκύπτει ότι κινούνται με διάθεση συγκάλυψης και προστασίας των οργάνων.

Εκτεθειμένη είναι η ηγεσία της Αστυνομίας στο τελευταίο περιστατικό που απασχολεί την κοινή γνώμη και στο οποίο επιμένει δίνοντας ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση και θέτει θέμα παραίτησης του υπουργού.

Στο θέμα αναφέρθηκε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με tweet στο οποίο ανέφερε:  «Την ιστορία της κοπέλας που ασελγούσε πάνω της ο πατέρας της και στη συνέχεια αστυνομικός, δεν πρέπει να τη δούμε ως μεμονωμένο συμβάν, αλλά ως συλλογικό τραύμα. Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Από εκεί ξεκινάει η Δικαιοσύνη».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε με δική του ανακοίνωση και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Μια 19χρονη γυναίκα καταγγέλλει κατ’ εξακολούθηση βιασμούς από τον πατέρα της, απαγωγή, βιασμούς και εξαναγκασμό σε πορνεία από εν ενεργεία αστυνομικό. Η αστυνομία με βάση τις καταγγελίες των συνηγόρων επιχειρεί συγκάλυψη της υπόθεσης και αναγκάζεται να προχωρήσει σε ενέργειες μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον τύπο και τη κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα». Ακολούθως επιτίθεται στον υπουργό αναφέροντας: «Και αντί ο αδιανόητος Χρυσοχοΐδης να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί τολμάει να ζητάει και τα ρέστα από την κοινωνία και από την αντιπολίτευση. Έχουν όμως πλέον μαζευτεί πολλά και κάποια στιγμή ο Χρυσοχοΐδης θα μάθει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως γραφείο τύπου θυλάκων που εγκληματούν και συγκαλύπτουν και θα δώσει λογαριασμό στους πολίτες αλλά και στη δημοκρατία».

Στο θέμα επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση στην οποία αφού σημειώνει ότι οι καταγγελίες του συνηγόρου της 18χρονης εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:

1. Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

2. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficing;

4. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;

Το θέμα ετέθη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με την κυβερνητική εκπρόσωπο να παραπέμπει στις ανακοινώσεις της αστυνομίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί από την ΕΛΑΣ και την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Υπάρχει και τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Αν και καλύπτει τον υπουργό για μία ακόμη φορά, αναλαμβάνοντας το σχετικό πολιτικό κόστος εντούτοις είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του επιτελικού κέντρου με τον υπουργό είναι στο χειρότερο σημείο. Άλλωστε η αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τον υπουργό του, ήταν και ένα από τα στοιχεία που ακύρωσαν τον ανασχηματισμό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ