Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ραγκούσης για «πακιστανικά κινητά»: Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, το γεγονός ότι δεν δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ, μετά τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν κρατικοί αξιωματούχοι, διευκολύνοντας την είσοδο στη χώρα αποστολής ομάδας μπάσκετ μεταξύ των οποίων υπήρχαν εμπύρετα άτομα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στη διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «υπάρχουν αυτή τη στιγμή εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι οι οποίοι αναφέρονται και μάλιστα γραπτώς –είναι γραπτά τα μηνύματα αυτά- στην ύπαρξη πακιστανικών κινητών με βάση τα οποία επικοινωνούν. Πρόκειται για κινητά που δεν υπάγονται στο ελληνικό δίκτυο.»

Από το δημοσίευμα αυτό προκύπτει το πολύ σοβαρό θέμα για το αν έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς εντολή να μπουν στη χώρα ασθενείς μπασκετμπολίστες της τουρκικής ομάδας, τόνισε ο κ. Ραγκούσης, αλλά επισήμανε ότι υπάρχει και το θέμα της δράσης κρατικών λειτουργών που χρησιμοποιούν «πακιστανικά κινητά».

«Τι γίνεται μια μέρα μετά από την Κυβέρνηση της χώρας; Τίποτα.

Τι έχετε κάνει γι’ αυτό; Τι έχετε κάνει, κύριε Τσιάρα, για να κινήσετε στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού τις απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε οι συγκεκριμένοι να εντοπιστούν και μέχρι να υπάρξει ένα τελικό πόρισμα, αν μη τι άλλο, να τεθούν σε διαθεσιμότητα;

Η στάση σας, κύριε Υπουργέ της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη -ως Κυβέρνηση μιλάω τώρα κι όχι προσωπικά για σας- αποδεικνύει την ενοχή σας.», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι εάν μία κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα να διερευνήσει μία τέτοια καταγγελία, όπως αυτή που έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών, θα έπρεπε να έχει διαταχθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι αναφέρονται στις καταγγελίες αυτές.

«Και αν νομίζετε ότι είναι μικρό θέμα να αποκαλύπτεται, ότι υπάρχει ένα παρακράτος ουσιαστικά στημένο από εσάς μέσα στο κράτος, νομίζω ότι κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.

Γελιέστε και αν μη τι άλλο προσβάλλετε και το Σύνταγμα και τους νόμους και  τους θεσμούς και την ελληνική πολιτεία με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε.», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας ότι η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει την ενοχή της.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ