Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: « Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για την αναβολή κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η κατάθεση και ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή σύμφωνα με ενημέρωση των μελών της Διάσκεψης της Βουλής. Ωστόσο η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, μιλά για «κοινωνική κατακραυγή» που «υποχρεώνει την κυβέρνηση σε υποχώρηση από την ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση».

«Η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις»

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων της κ. Ξενογιαννακοπούλου

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει εις τας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.

«Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχει απομονωθεί και εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της».

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις, στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των νέων, ενάντια στην αντιδραστική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την προοδευτική προοπτική της χώρας μας», καταλήγει η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ