Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τσίπρας: Εγκληματική εμμονή οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εγκληματική εμμονή» χαρακτήρισε την επιλογή του πρωθυπουργού για συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων και κλείσιμο μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Αφού ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για την «πολύ μεγάλη μάχη» που έχουν δώσει εδώ και ενάμιση χρόνο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις τους και σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού, αλλά αντίθετα ακούμε αυτές τις μέρες και τις επιλογές για το κλείσιμο νοσοκομείων».

Υπογράμμισε ότι «ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία μας διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να ενισχύσουμε τα συστήματα Υγείας, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα καταστροφικό έργο…Συνεχίζει στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων”.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της Εφ.Συν ανέφερε ότι η στάση της κυβέρνησης ήταν εγκληματική και ανεύθυνη και πρόσθεσε: «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα…Είναι πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς καθώς αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Αφροδίτη Ρέντζιου σημείωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οργανώνουμε την αντίδρασή μας στο σχέδιο της κυβέρνησης για «εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων». Πρόσθεσε πως η ΟΕΝΓΕ θα επιχειρήσει να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη και θα διεκδικήσει αφενός μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει μάλιστα ενός ενδεχόμενου τέταρτου κύματος πανδημίας και αφετέρου την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ