Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ο.Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση δεν πείθει»(video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζει ότι η κυβέρνηση με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της πανδημίας που ακολουθεί, «δεν πείθει πια» ενώ διερωτάται πως γίνεται η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τα δημόσια νοσοκομεία, να τα συρρικνώνει, και γιατί οι πολύπαθοι εργαζόμενι της εστίασης, πρέπει να γίνουν συνεταίροι στις κυβερνητικές ευθύνες..

Ο εμβολιασμός είναι η μοναδική γραμμή άμυνας, αλλά  1,5 χρόνο τώρα οι πολίτες είναι αποδέκτες ενός κυβερνητικού αλαλούμ μέτρων, μηνυμάτων και ανικανότητας, τόνισε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Ερωτώμενη εάν η αντιπολίτευση θα συνδράμει στην κατάσταση, ενόψει της νέας υγειονομικής περιπέτειας στην οποία βρισκόμαστε, η Γραμματέας της Κ. Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Ενάμιση χρόνο μετά βρισκόμαστε χειρότερα από ό,τι πέρυσι την ίδια ημερομηνία. Έχουμε στηρίξει τα υγειονομικά μέτρα, στηρίζουμε τους εμβολιασμούς διότι είναι η μόνη γραμμή άμυνας. Οι πολίτες θα πρέπει να πειστούν: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός.»

Εγκαινιάζουν Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο με «δανεικό» προσωπικό

Αναφορικά με τον πρόχειρο εγκαινιασμό κέντρου υγείας, η Βουλευτής του Σύριζα συμπλήρωσε : «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σοβαρευτεί και να μην κάνει επικοινωνιακά τρίκ. Δηλαδή, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πήγε να εγκαινιάσει ένα Κέντρο Υγείας, στο οποίο μετέφεραν προσωπικό από νοσοκομεία και θα ενισχυθεί σε προσωπικό αργότερα. Και, ταυτόχρονα με αυτό, σήμερα βλέπουμε σε πρωτοσέλιδο φιλοκυβερνητικού τύπου ότι σχεδιάζει τη συρρίκνωση των νοσοκομείων.»

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία..τα συρρικνώνει

Σήμερα, εν τω μέσω του 4ου κύματος, εν μέσω πανδημίας, μετά από όλα αυτό που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και στην υγεία και στην οικονομία -και δυστυχώς έπονται και τα χειρότερα η κυβέρνηση τολμά να συζητά και να επεξεργάζεται σχέδιο συρρίκνωσης του ΕΣΥ, αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία!

Οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι του πολύπαθου κλάδου της εστίασης καλούνται τώρα να γίνουν «συνέταιροι» στις κυβερνητικές ευθύνες

Η κ. Γεροβασίλη επέμεινε πως «Όσο προφανές είναι ότι έπρεπε να ανοίξει η εστίαση το ίδιο προφανές είναι ότι έπρεπε να συνοδευτεί με ελεύθερη συνταγογράφηση των μοριακών και των rapid test. Μάλιστα τα rapid test,για τα οποία η αντιπολίτευση τόνιζε διαρκώς ότι πρόκειται για επικουρικό μέτρο και όχι κύριο, αυτά τα ίδια τώρα έχουν βγει στην αχρηστία από την ίδια κυβέρνηση ,που κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάνει σαμποτάζ… Αντί αυτών, χθες ανακοινώθηκε πανηγυρικά ως έκτακτο μέτρο «να κάθονται οι πελάτες στην εστίαση», μέτρο που ισχύει εδώ και ένα μήνα!

Προφανώς και θα επρεπε η χώρα να διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς τους οποίους σήμερα δε διαθέτει με ευθύνη της κυβέρνησης.  Όπως προσέλαβε αστυνομικούς, να προσλάβει και ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά, όχι η αστυνομία. Ξέρετε ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους είναι υποστελεχωμένες και η ελληνική αστυνομία έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και δε μπορεί να ανταποκρίνεται για πάντα σε αυτό το ρόλο γιατί δουλειά της είναι το έγκλημα. Όπως βεβαίως δεν είναι και δουλειά των υπευθύνων και των εργαζομένων του πολύπαθου κλάδου της εστίασης οι οποίοι καλούνται τώρα να γίνουν «συνέταιροι» στις κυβερνητικές ευθύνες!

Εφόσον προσφιλές θέμα της κυβέρνησης είναι ο κ. Πολάκης, ας γίνουν εξίσου προσφιλή τα θέματα που έχει εγείρει περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος και περί απευθείας αναθέσεων.

Αναφορικά με την κυβέρνηση που αρέσκεται να χρησιμοποιεί το «επικοινωνιακό καταφύγιο Πολάκη», η Όλγα Γεροβασίλη προέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία «επειδή παρακολουθεί πάρα πολύ προσεκτικά τον κ. Πολάκη που έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη, να ασχοληθεί και με τα εκατοντάδες δημοσιεύματα τα οποία έχει προκαλέσει ο κ. Πολάκης για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για τις απευθείας αναθέσεις, για όλες τις κατά παρέκκλιση αναθέσεις των χρημάτων του ελληνικού λαού, και να ακούσει τις συστάσεις του αναφορικά με την  κινητοποίηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της φαρμακευτικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ